Radiokanava Cadena SER tiedottaa, että Getafen maalivahti Vicente Guaita on siirtymässä Valioliigan Crystal Palaceen. Guaita on jo läpäissyt seuran lääkärintarkastuksen, ja siirron odotetaan virallistuvan keskiviikkopäivän aikana.

Kauppa on Getafen kannalta taloudellisessa mielessä varsin hyvä. Guaita täytti jo 31 vuotta ja hänen sopimuksensa umpeutuu tulevana kesänä. Jatkosopimuksen allekirjoittamiseen veräjänvartija ei ollut osoittanut kiinnostusta.

Crystal Palace maksaa Getafelle Guaitan sopimuksessa olleen ulosostohinnan 8 miljoonaa euroa. Olkoonkin, että siitä 20 % (1,6 miljoonaa euroa) menee Guaitan kasvattajaseuralle Valencialle, lienee Getafe kauppaan tyytyväinen.

Guaita on pelannut Getafessa 3,5 kautta. Tällä kaudella pelaamissaan 18 ottelussa hän on päästänyt 18 maalia. Ykkösvahdin aseman loppukauden ajaksi perinee Arsenal-laina Emiliano Martínez.

Crystal Palacessa Guaitalla lienee hyvä mahdollisuus ottaa ykkösvahdin rooli. Toistaiseksi Palacen maalia ovat vartioineet walesilainen Wayne Hennessey ja 38-vuotias Julian Speroni.