La Liga menettää yhden sarjan parhaista hyökkääjistä.

Villarreal tiedotti verkkosivuillaan, että Cédric Bakambun sopimus on purettu. Käytännössä se tarkoittaa, että sopimuksessa ollut ulosostopykälä on aktivoitu.

Bakambu siirtyy lehtitietojen mukaan kiinalaiseen Beijing Guoaniin. BBC:n tietojen mukaan Bakambu on jo suorittanut Guoanin lääkärintarkastuksen. Siirtosumma on ulosostopykälän mukaiset 40 miljoonaa euroa.

Kiinan hiljattain voimaan tulleiden verotussääntöjen mukaan lopullinen summa kuitenkin nousee 73 miljoonaan euroon. Se taas tekee Bakambusta historian kalleimman afrikkalaispelaajan. Kiinalaisseurat joutuvat maksamaan ylimääräistä siirtoveroa aina, kun hankittavan pelaajan hankintahinta ylittää 5,5 miljoonan euron rajapyykin.

Villarreal tekee Bakambulla tuhdin taloudellisen voiton. 26-vuotias hyökkääjä siirtyi seuraan 7,5 miljoonalla eurolla kesällä 2015. Voittoa tulee siis 32,5 miljoonaa euroa.

Toisaalta samalla Villarreal menettää tärkeän pelillisen palasen joukkueestaan. 105 Villarreal-ottelussa Bakambu on iskenyt 47 maalia. Niistä 14 on tullut tällä kaudella. Bakambu on joukkueensa paras maalintekijä niin La Ligassa kuin Eurooppa-liigassa.