Joel Pohjanpalo poistuu hyvin todennäköisesti Leverkusenista vielä tämän siirtoikkunan aikana loppukaudeksi lainalle muihin maisemiin.

Suomalaiskärki on jäänyt olemattomalle vastuulle Leverkusenin riveissä tällä kaudella ja Pohjanpalo on useaan otteeseen todennut etsivänsä uusia maisemia saadakseen enemmän peliaikaa.

SuomiFutis-sivusto uutisoi viikonloppuna kolmen La Liga -seuran olevan kiinnostuneita Pohjanpalosta (linkki uutiseen) La Ligassa putoamisviivan alapuolella parhaillaan oleva Málaga tarvitsee välittömästi Pohjanpalon kaltaista pelaajaa kokoonpanoonsa.

Suurista maalinteko-ongemista kärsivä seura taistelee tällä kaudella putoamista vastaan. Málagan viime kesä meni täysin puihin, kun seurajohto myi kolme laadukkainta pelaajaa pienellä hinnalla eteenpäin ja hankki tilalle korvaajia, joiden taso ei yksinkertaisesti riittänyt La Ligaan.

Pohjanpalo totesi Kickerin haastattelussa haluavansa siirtyä seuraan, joka pelaa samanlaista peliä kuin Leverkusen – eli hyökkäävää jalkapalloa. Málaga oli sellainen joukkue Míchelin alaisuudessa. Viikonloppuna potkut saanut Míchel yritti pelata hyökkäysvoittoista jalkapalloa, mutta Málagan pelaajamateriaali varsinkin hyökkäyksessä ei sopeutunut siihen.

Huomioitavaa on se, kuinka Málagan hyökkääjät ovat epäonnistuneet tähän mennessä pahemman kerran maalipaikoissaan. Málaga luo ottelua kohden mukavan määrän maalipaikkoja, mutta seuran neljä hyökkääjää ovat onnistuneet yhteensä viiteen otteeseen maalinteossa.

Málagan uudeksi päävalmentajaksi nimitetty José Manuel González tunnetaan myös hyökkäävän jalkapallon ystävänä, jonka myötä Pohjanpalo pääsisi vahvuuksiaan hyödyntävän pelitavan alaisuuteen.