Real Betis voitti Leganesin maanantai-illan ainoassa La Liga -kamppailussa tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen maalein 3-2.

Betis näytti menevän kotikentällä menojaan, kun se johti 40 minuutin pelin jälkeen ottelua jo 2-0-lukemin Christian Tellon ja seuralegenda Joaquínin maaleilla.

Leganes tuli kuitenkin otteluun mukaan ensimmäisen jakson viimeisillä hetkillä Gerard Gumbaun upealla kaukolaukauksella lähes 30 metristä. Toista puoliaikaa oli jäljellä vielä noin 20 minuuttia, kun kotijoukkue menetti kahden maalin etumatkansa Javier Erason tasoituksen myötä.

Tasapelin merkkejä alkoi jo näkyä ilmassa, mutta ottelu sai kotiyleisön kannalta parhaan mahdollisen käänteen 75 minuutin kohdalla. Real Betiksen seurahistorian paras maalintekijä Rubén Castro pääsi kentälle ensimmäisen kerran Kiinan reissunsa jälkeen.

83. minuutin kohdalla Castro sai mahdollisuuden nousta sankariksi, kun Betikselle vihellettiin rangaistuspotku käsivirheen seurauksena. Leganes-maalivahti Ivan Cuellar teki kaikkensa häiritäkseen pallon taakse asettunutta Castroa, mutta 36-vuotias hyökkääjä ei epäonnistunut, vaan teki voittomaaliksi jääneen 3-2-osuman.