La Ligan vauhdikas ja tapahtumarikas lauantai päättyi tasokkaaseen otteluun Deportivo La Coruñan ja Valencian välillä. Kenttätapahtumat eivät vastanneet joukkueiden välistä eroa sarjataulukossa, mutta täyden pistepotin nappasi joka tapauksessa ennakkosuosikki Valencia maalein 2-1.

Vaikka Deportivo La Coruña on sarjassa neljänneksi viimeisenä ja vain pisteen putoamisviivan yläpuolella, oli sen esitys niin vakuuttava, että samanlaisten otteiden jatkuessa ei putoamisesta pitäisi olla pelkoa. Deportivo pani La Ligan sarjakolmosen ajoittain seinää vasten, mutta muutama henkilökohtainen virhe sysäsi voiton ”Lepakoille”.

Avausjakson ainokaisen maalin viimeisteli ottelun ehdoton hahmo Goncalo Guedes. 21-vuotias portugalilainen laukoi paristakymmenestä metristä lähes maata pitkin, ja Deportivon maalivahti Ruben hörppäsi pallon selkänsä taakse. Paha moka siihen saakka hyvin pelanneelta Rubenilta.

3 - Rubén Martínez has made the most mistakes leading to goals in La Liga this season (3, same as Fernando Pacheco and Chichizola). Fatal

Toisella puoliajalla Guedes sai nimensä myös syöttötilastoon, kun hän alusti Rodrigon tekemän 0-2 -maalin. Rodrigolle maali oli jo kauden yhdeksäs.

Tilanne näytti Deportivon kannalta jo hankalalta, mutta kotijoukkue nousi maalin päähän, kun romanialainen Florin Andone pelasi 88. minuutilla tilanteen hienosti loppuun ja puski maalin edustalta kavennuksen. Deportivo sai lopulta lisäajalla loistavan sauman myös tasoitukseen, mutta Adrian ampui pallon loistavasta maalipaikasta katsomoon.

Valencian avauksessa debytoi heti vastikään Arsenalista saapunut keskikenttäpelaaja Francis Coquelin. Liigadebyyttinsä Valencian avauskokoonpanossa teki myös aiemmin minuutteja pääasiassa cupissa saanut Nemanja Maksimovic, joka pelasi tällä kertaa täydet peliminuutit.

Valencian kauden avauspuolikas on sen paras sitten sen mestaruuskauden 2003-2004.

40 - This is Valencia second best start with 20 teams after 03/04 (43 points), when they won the league (40 points). Fragrancy