La Liga -kierroksen ”kärkiottelu” pelattiin Santiago Bernabéulla, kun sarjan neljäs Real Madrid sai vieraakseen viidentenä majailevan Villarrealin. Puolustavan mestarin jättimäiset vaikeudet kotikentällä saivat jälleen jatkoa, sillä Villarreal haki 1-0 -lukemin täyden pistepotin ja nousi Madridin kanssa tasapisteisiin.

Ensimmäinen puoliaika oli selkeää Real Madridin hallintaa, mutta kuten niin usein ennenkin kuluvan kauden aikana, viimeistely ontui. Onnikaan ei tosin ollut myötä.

Avausjakson kohokohtiin lukeutuivat muun muassa Marcelon tulinen kaukolaukaus kohti ylänurkkaa, jonka Sergio Asenjo kuitenkin taitavasti torjui, sekä Cristiano Ronaldon ylärimaan pamahtanut vapaapotku.

Ronaldolla riitti tekopaikkoja muutenkin. Kertaalleen hän chippasi pistohyökkäyksestä pallon jo maalivahti Asenjon yli, mutta pallo lipui hieman takatolpasta ohi. Yhden maalipaikan Ronaldo tuhri sivuverkkoon ja avausjakson viimeisessä tilanteessa hän pääsi kaikkein lähimmäksi maalintekoa. Mario Gaspar häiritsi portugalilaista, mutta tämä pelasi tilanteen loppuun asti. Nosto maalin edustalta osui kuitenkin vain Asenjon kyynärpäähän.

Ensimmäisen puoliajan kulkua kuvaa hyvin, että maalintekopaikat tilastoitiin Real Madridin hyväksi tylysti 18-4, mutta laukaukset kohti maalia vain 3-1.

Toiselle puoliajalle tuli terävämmin vierasjoukkue Villarreal. Tauolla kentälle päästetty Denis Cheryshev hätyytteli Real-maalia jo kolmannella minuutilla, ja vain pari minuuttia myöhemmin Keltainen sukellusvene loi jo toisen hyvän maalipaikan. Heti perään puolestaan Toni Kroos tarkisti komealla volleyllaan, onko Asenjo hereillä. Oli.

Yleisesti ottaen toinen puoliaika tarjosi vähemmän viihdykettä yleisölle kuin avausjakso. 88. minuutilla kuitenkin räjähti, mutta eri päässä kuin mitä kotiyleisö toivoi.

Real Madridilla oli kulmapotku, jonka Villarreal selvitti. Keltapaidat lähtivät välittömästi vauhdikkaaseen vastahyökkäykseen kentän vasemmalta laidalta. Pallo pelattiin keskustaan loistavaan tekopaikkaan Enes Ünalille, mutta vastaantullut Keylor Navas selvitti tilanteen. Paluupallo ajautui kuitenkin Pablo Fornalsin jalkaan, ja tämä chippasi pelivälineen loisteliaasti yhdellä kosketuksella Navasin yli maaliin.

Real Madridin ja Cristiano Ronaldon vaisuus vain jatkuu ja jatkuu. Ronaldolle tilastoitiin lauantaina 11 laukausta, mutta tuloksena oli miehen yhdestoista maaliton ottelu kauden 14 sarjaotteluun. Villarreal puolestaan nousi Realin kanssa tasapisteisiin.

Tappio oli Real Madridille jälleen yksi ankara pettymys. ”Los Blancos” on pelannut nyt 15 ottelua kotikentällään tällä kaudella (Supercup, Copa del Rey, La Liga ja Mestarien liiga) mukaan lukien, ja on voittanut niistä alle puolet (7). La Ligan kymmenestä kotiottelusta voittoon on päättynyt tasan puolet, ja tappioon kolme.

Barcelonalla on huomenna mahdollisuus kasvattaa etumatkansa Real Madridiin nähden jo 19 pisteeseen.