Real Madrid eteni myöhään keskiviikkoiltana Copan puolivälieriin pelattuaan Bernabéulla 2-2 -lukuihin päättyneen tasapelin Numanciaa vastaan.

Avausosa oli päättynyt Real Madridin 3-0 -vierasvoittoon, joten sen suurempaa pelattavaa toisessa osassa ei ollut. Zinédine Zidane antoi niin sanotulle kakkosmiehistölleen peliaikaa, sillä viikonloppuna Vigossa avauksessa olleista pelaajista vain Nacho ja Dani Carvajal pelasivat täydet minuutit.

Lucas Vázquez vei Real Madridin johtoon kymmenen minuutin kohdalla. Carvajal lähetti nappikeskityksen boksiin ja Vázquez puski isännät maalin etumatkalle. Segundassa pelaava Numancia tuli kuitenkin Bernabéulle taistelemaan ja saikin tasoituksen aikaiseksi juuri ennen puoliaikaa.

Numancia pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Dani Nieto syötti pallon ylhäällä odottaneelle Pere Millalle, joka syötti maalin edustalla olleelle Guillermolle ja kärki iski pallon ohi Kiko Casillan.

Madrid meni uudestaan johtoon tunnin kohdalla. Tälläkin kertaa maalintekijänä toimi Lucas. Laituri ohjasi pallon maalin edustalta verkkoon. Numancia tasoitti kamppailun kymmenisen minuuttia ennen päätöstä Guillermon puskulla.

Aiemmin illalla Villarreal ja Leganés iskivät yhteen Cerámicalla neljännesvälierien toisessa osassa. Leganés lähti puolustamaan avausosan 1-0 -johtoasemaansa ja lopulta onnistuikin siinä – vaikeuksien kautta.

Nabil El Zhar vei Leganésin vierasjohtoon puolen tunnin kohdalla upealla viimeistelyllään. Dani Raba tasoitti ottelun toisen jakson alussa ja Villarrealin Denis Cheryshev iski kamppailun viimeisen osuman hetki ennen päätösvihellystä. Leganés eteni vierasmaalinsa ansiosta jatkoon. Puolivälieräpaikka on Leganésin historian ensimmäinen.