Kuka on Barcelonan ostama Yerry Mina? Tässä muutama knoppi miehen taustoista

© Kuva: Getty Images

Barcelona tiedotti aiemmin tänään tehneensä talven toisen hankintansa. Seuraan siirtyy toppari Yerry Mina (lue tästä). Siirtosumma on 11,8 miljoonaa euroa, sopimus ulottuu kesään 2023 ja ulosostopykälä hinattiin 100 miljoonaan.

Mutta kuka kumma on tämä Yerry Mina? Nimi ei välttämättä sano kovin paljon, ellei seuraa aktiivisesti eteläamerikkalaista futista. Tässä muutamia tietoja miehestä.

23-vuotias puolustaja on syntynyt 23. syyskuuta 1994. Hän on samaa ikäluokkaa Denis Suárezin kanssa.

Pituutta miehellä on 195 senttiä. Minasta tulee siis kertaheitolla Barcelonan edustusjoukkueen pisin pelaaja (Gerard Piquéllä on mittaa 194 senttiä). Tarvittaessa Ernesto Valverde voi siis jatkossa heittää kentälle hyvinkin pitkän topparikaksikon.

Mina on kolumbialainen, jolla on vyöllään yhdeksän A-maaottelua. Maajoukkuedebyytti tuli Copa Américassa kesällä 2016. Mina on iskenyt Kolumbialle kolme maalia, yhden Uruguayta ja kaksi Kamerunia vastaan.

Kunhan Mina pääsee ensimmäistä kertaa Barcelona-nutussa kentälle, hänestä tulee seurahistorian ensimmäinen virallisessa ottelussa pelannut kolumbialainen. Lauro Mosquera pelasi harjoitusottelun Blaugrana-paidassa kesällä 1964, mutta hän ei koskaan pelannut kilpailullista ottelua.

Minan taustassa mielenkiintoinen yksityskohta on se, että alunperin hän operoi maalivahtina. Se oli kuulemma perheen traditio. Barcelonan verkkosivuilla julkaistussa jutussa ei kerrota, milloin miehen pelipaikka vaihtui.

Barcelona on Minalle uran neljäs seura. Nuorehko puolustaja on Deportivo Paston kasvatti. Hän siirtyi kotimaansa sisällä Independiente Santa Fe’hen talvella 2014. Matka jatkui toukokuussa 2016 Palmeirasiin, josta Mina siirtyi Barcelonaan.

Minaa voi hyvällä syyllä kuvailla voittajaksi. Nuoresta iästään huolimatta hänet on jo kruunattu Kolumbian mestariksi, Copa Sudamericanan voittajaksi ja Brasilian mestariksi.

Tähän mennessä Mina on pelannut neljällä eri pelinumerolla. Deportivo Pastossa oli käytössä numero 3, Independientessä 26, Palmeirasissa samainen 26 ja 13 sekä Kolumbian maajoukkueessa 16. Tässä vaiheessa ei tiedetä, millä numerolla Mina Barcelonassa pelaa. #3, #13 ja #16 ovat jo käytössä (Piqué, Jasper Cillessen, Gerard Deulofeu), mutta #26 on vapaana.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää