[text-ad]Vedonlyönti on uusi osio LaLiiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Málaga-Espanyol
Maanantaina 8.1. klo 22.00
La Liga

Málagan syyskausi sujui koko lailla alavireisesti, ja päättyi vielä kahteen tappioon ennen joulutauolle siirtymistä. Joukkue tuntui jo löytäneen paremman vireen, mutta tappiot syvensivät Málagan tuskaa. Eroa säilyjän paikalle on juuri nyt neljä pistettä, eli toivoa vielä on.

Ongelmia Málagalla on kentän molemmissa päissä, maaleja se on tehnyt vähiten koko La Ligassa (13) ja päästänyt kolmanneksi eniten (31). Lukemat pitäisi saada toisinpäin, niin mahdollisuuksia sarjapaikan uusimiseen olisi huomattavasti enemmän.

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Espanyol on sekin alemmassa keskikastissa ja mukana vielä putoamistaistelussa. Syyskausi ja koko vuosi 2017 päättyi upeaaan voittoon, kun joukkue kaatoi Atlético Madridin tiukan taistelun jälkeen 1-0. Voitto oli sille elintärkeä, sillä aiemmat huonot otteet olivat tiputtaneet joukkuetta jo alaspäin.

Espanyol on sarjan kolmanneksi huonoin vierasjoukkue, voittotili on edelleen avaamatta vieraskentällä ja maalierokin on 10 osumaa pakkasen puolella. Saldo koko kauden vieraspeleistä on 0-4-4. Puolustuspää on toiminut kohtalaisesti. Päästettyjä maaleja on 21, mutta hyökkäyspelissä on eniten tekemistä. Maalinteossa joukkue on kahden muun kanssa sarjan toiseksi tehottomin. Osumia on kasassa 14, mikä on reilusti alle maalin per pelattu peli.

Poissaolot

Kotijoukkue Málagalta uupuvat edelleen Miguel Torres, Juan Carlos, Adrián sekä mahdollisesti Diego Rolán. Espanyolilla ei poissaoloja otteluun lähdettäessä ole.

Arvio

Molemmat joukkueet ovat kipeästi pisteiden tarpeessa, etenkin kotijoukkue Málaga. Maalinteon tuska ei ole hellittänyt missään vaiheessa kuluvaa kautta, ja mitään maalijuhlaa on tälläkään kertaa vaikea uskoa näkevänsä. Ottelun tärkeyden vuoksi maaliodotusarvo putoaa entisestään ja kumpikin joukkue ottaisi mielellään tasapelipisteen jos se vain on mahdollista ottaa.

Viidestä viimeisestä keskinäisestä kohtaamisesta Espanyol on voittanut kolme ja kahdesti on jaettu pisteet. Málagalla on kotiedun turvin pieni etulyöntiasema, mutta toisaalta sillä on myöskin enemmän poissaoloja, mikä pienentää kotietua. Kaiken kaikkeaan odotettavissa on kamppailu, jossa kumpikin joukkue puolustaa tiiviisti ja kyttää toisen virheitä. Vähämaalinen ja tasainen kamppailu on luvassa, jossa tasapelikin on lähellä.

Malaga-Espanyol X (3.05)