Barcelona jatkoi tappiotonta sarjakauttaan voittamalla Levanten Camp Noulla luvuin 3-0. Isäntien maaleista vastasivat Lionel Messi, Luis Suárez ja Paulinho.

Isäntien kannattajat lauloivat ottelun alussa muutaman minuutin ajan Javier Mascheranolle, joka poistuu hyvin todennäköisesti seuraavien päivien aikana Kiinaan ja pelasi siten viimeisen ottelunsa Barcelonan paidassa.

Puolityhjä Camp Nou sai tuttuun tapaan todistaa kotijoukkueen aktiivista prässipeliä ja pallonhallintajalkapalloa, jonka vuoksi Levante ei onnistunut juurikaan luomaan konkreettista uhkaa Barcelonalle.

Messi vei puolittaisella volleyllaan Barcelonan johtoon jo reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Levante ei saanut ensimmäisen jakson aikana ainuttakaan maalipaikkaa, sillä valencialaisseura tyytyi odotetusti sulkemaan peliään ja pitämään linjansa tiiviinä – tai niin ainakin Levante yritti asiansa tehdä.

Eri asia onkin kuinka se loppupeleissä toimi.

Suárez vei Barcelonan kahden maalin etumatkalle hieman ennen puoliaikaa. Uruguaylaiskärki sai pallon haltuunsa boksissa ja laukoi pelivälineen komeasti verkkoon, vaikka pallo ottikin pienen kimmokkeen Erick Cabacon jaloista.

Toisella jaksolla Levantelle siunaantui yksi laadukas maalintekopaikka, kun Nano Mesa pääsi kuin varkain läpiajoon, mutta Marc-André ter Stegen pysäytti teneriffalaisen aikeet.

Ernesto Valverde antoi viisi minuuttia ennen loppuvihellystä odotetun sarjadebyytin José Arnaízille, joka on iskenyt Copassa kolmessa ottelussa Barcelonalle komeat kolme maalia.

Paulinho viimeisteli loppulukemat lisäajalla, kun Messi syötti komeasti boksin keskellä vapaana olleelle brasilialaiselle, jolla oli helppo työ siirtää pallo muutamasta metristä maaliin.

Barcelona jatkaa sarjakärjessä yhdeksän pisteen erolla Atléticoon.