Sevilla-Real Betis ei ehkä heti ensisilmäyksellä kuulosta viikonlopun mielenkiintoisimmalta eurofutisottelulta. Viasatin superselostaja Tuomas Virkkusen mukaan se on kuitenkin sitä, varauksetta.

Tuomas Virkkunen on toiminut selostajana jo hyvän aikaa ja ihastunut erityisesti espanjalaiseen jalkapalloon. Marraskuussa hän oli paikan päällä, kun Sevilla kohtasi Mestarien liigassa kotikentällään Liverpoolin.

– Fiilis pelin alussa meni henkilökohtaisella asteikollani kolmen hienoimman futishetken joukkoon. Uskon, ehdottomasti, että jotain yhtä mahtavaa tullaan näkemään lauantaina, Virkkunen ennakoi Laliiga.comille.

– En osaa arvioida mennäänkö esimerkiksi valoshow’ssa ihan samoihin sfääreihin, mutta nyt on kyseessä derby, joka on Sevillassa todella iso juttu.

Pelillisesti lauantai-illan Sevillan derby ei kohonne Madridin vastaavan tai El Clásicon (Barcelona-Real Madrid) tasolle, mutta tunnelmaltaan Virkkunen väittää näiden maailman kuulujen taistojen jäävän jälkeen.

– Sevilla on yleisesti tunnetumpi joukkue Mestarien liigan vuoksi, mutta itse Sevillassa Betis on aivan yhtä iso juttu. Paikallisten kanssa futiskeskusteluissa ensimmäinen kysymys on aina, kumpaa kannatat. Sevillan menestys takaa tunnettavuuden muualla, mutta itse kaupungissa kannattaminen menee pitkälti alueiden mukaan.

– El Clásico on maailman mittakaavassa Real Madrid-Barcelona, mutta tunnelma siellä ei koskaan nouse Sevillan derbyn tasolle. Siitä voin mennä takuuseen, Virkkunen lataa ja vakuuttaa tunnelman välittyvän myös ruutujen kautta Viasatin katsojille.

Kyseenalaiset potkut

Sevilla on La Ligassa tällä hetkellä viidentenä ja Betis sijalla 14. Sevilla on tällä kaudella vastannut myös varsin ikävistä uutisista. Päävalmentaja Eduardo Berizzo kertoi marraskuussa sairastavansa eturauhassyöpää. Hänet operoitiin onnistuneesti, mutta Sevilla antoi 48-vuotiaalle potkut heikon menestyksen vuoksi vielä ennen joulua. Tilalle palkattiin vuoden vaihteen kynnyksellä Vincenzo Montella, joka oli saanut kenkää AC Milanista kuukausi aiemmin.

– Potkut olivat mielestäni Sevillan seurajohdolta aika kamala teko, tilannetaju ei ollut ehkä ihan kohdallaan. Pelaajisto ovat joutunut tänä vuonna kamppailemaan futista isompien asioiden kanssa ja se ei ole varmasti ollut helppoa.

– Uusi valmentajavalinta on kuitenkin todella mielenkiintoinen. Minulla on sellainen fiilis, että se voi osua isostikin nappiin. Montella pystyy ehkä vastaamaan siihen ideaan, millaista futista Sevillassa haluttaisiin pelata. Minua kiinnostaa lauantaina aivan erityisesti, miten Montella saa oman ideologiansa näkymään, ovatko pelaajat omaksuneet sitä vielä yhtään?

– Koko Montella-tapaus on muutenkin todella mielenkiintoinen, sillä hänen potkuistaan Milanista ei ole kuin viikkoja. Pelaajista huomionarvoinen on muun muassa Steven N’Zonzi, joka on jäänyt täysin Sevillan organisaation ulkopuolelle kiukuteltuaan seurasiirrosta. Guido Pizarro taas on pelannut upeasti keskikentällä ja häntä kannattaa seurata.

Ottelu näkyy suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.