Segundan keskikastissa majaileva Lleida ja La Ligassa toisena oleva Atlético iskivät yhteen Copan neljännesvälierien avausosassa Kataloniassa.

Diego Simeonen suojatit käytännössä ratkaisivat jatkoonmenijän voitettuaan kamppailun luvuin 4-0. Atléticon maaleista vastasivat Diego Godín, Fernando Torres, Diego Costa ja Antoine Griezmann.

Atléticolle ottelu ei ollut mikä tahansa, sillä se sai viimein peluuttaa niin Costaa kuin Vitoloakin. Atlético hankki Vitolon kesällä ja Costan syyskuussa, mutta siirtokiellon vuoksi kaksikon debyytit venyivät tammikuulle. Kumpikaan ei kuitenkaan löytänyt tietään Simeonen nimeämään avauskokoonpanoon – luotsi luotti hyökkäyksessään Torresiin ja Kévin Gameiroon.

Lleida piti Atléticon tiukilla ensimmäiset puoli tuntia, mutta Godínin puskema johtomaali lannisti katalaaneja valtavasti. Atlético otti pelin haltuunsa uruguaylaisen voittomaalin jälkeen. Torres vei Atléticon kahden maalin etumatkalle vain neljä minuuttia Godínin osuman jälkeen Gameiron komean syötön seurauksena.

Illan odotetuin tilanne todistettiin noin 25 minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Simeone päätti ottaa Costan kentälle Griezmannin kanssa. Espanjan maajoukkuekärki ehti olla kentällä vain viisi minuuttia ennen kauden ensimmäistä maaliaan. Juanfran lähetti laidalta keskityksen, johon Costa iski jalkansa väliin ja ohjasi pelivälineen maaliin.

Rajusti vieraskannattajien eteen maaliaan tuulettamaan mennyt Costa loukkaantui maalintekotilanteessa, kun Lleidan puolustaja astui napeillaan kärjen jalan päälle. Costa oli muutaman minuutin sivussa, mutta kykeni jatkamaan ottelun loppuun saakka.

Atlético isännöi Lleidaa toisessa osassa ensi viikon tiistaina Metropolitanolla.