Osasunaa kaudella 2011-12 edustanut Jukka Raitala avasi Espanjan vuottaan uuden seuransa Montreal Impactin verkkosivuilla.

Laitapuolustaja puhui muun muassa siitä, kuinka suuri kokemus vuosi La Ligassa on ollut Raitalalle.

– Mielestäni kausi Espanjassa on urani parhain kokemus. Pelasin koko kauden Osasunassa ja kohtasin Sevillan ja Barcelonan kaltaisia suurseuroja. Pelasin jatkuvasti todella korkean tason omaavia pelaajia vastaan. Ne olivat haastavimpia ja hienoimpia hetkiä, joita olen kokenut urallani, Raitala kertoi.

– On vaikeaa kohdata sellaisia pelaajia, jotka ovat teknisesti todella hyviä. Etenkin sellaisia, jotka tietävät milloin on järkevää käyttää sitä yksilötaitoa. Esimerkiksi jopa 1v1 -tilanteissa he yrittävät löytää pienessä tilassa joukkuetoverin ja pelata seinäsyöttöjä. Taso on uskomaton korkea. Voitimme Barcelonan kotonamme luvuin 3-2, enkä tule unohtamaan sitä koskaan.

Raitala on kohdannut urallaan Lionel Messin kaltaisia taitureita, mutta puolustajan mukaan paras kohtaamansa pelaaja on Sevillan Jesús Navas.

– Hän on vaikein pelaaja, jota vastaan olen pelannut. Hän on oikea laituri, jonka takia minun piti vartioida häntä jatkuvasti. Navas on hyvin nopea ja taitava pelaaja, Raitala totesi.