21-vuotiaasta Arthurista on tulossa tammikuun siirtoikkunan kuuma nimi. Keskikentän pohjan pelaaja on yhdistetty jo pitkään Barcelonaan, mutta tiettävästi nuoren brasilialaisen perässä ovat myös Real Madrid, Atlético Madrid, Chelsea ja Inter Milan. Paalupaikalta kisaan on kuitenkin lähtenyt Barcelona, jonka edustusasussa Arthur poseerasi jo aiemmin syksyllä.

Arthurin nykyisen seuran Gremion puheenjohtaja Romildo Bolzan antoi perjantaina haastattelun Cadena SER -radiokanavan ohjelmalle Qué t’hi jugues! Bolzan kiisti ohjelmassa, että Barcelonasta olisi otettu Arthurin hankinnan myötä ylipäätään vielä edes yhteyttä.

– Monet puhuvat Arthurista. On väitetty, että pelaajan edustajat keskustelevat Gremion johdon kanssa. Kuitenkaan minulta, seuran puheenjohtajalta, kukaan ei ole koskaan tiedustellut hänestä, Bolzan kertoo.

– En ole vastaanottanut ainuttakaan tarjousta. Emme voi arvioida ensimmäistäkään tarjousta, koska emme ole toistaiseksi saanut yhtään. Odottelemme siis, saammeko niitä. Jos niitä ei tule, Arthurilla on olemassa vähän aikaa sitten solmittu jatkosopimus Gremion kanssa, ja hän sitten jatkaisi meillä. Se on juurikin meidän tahtomme.

– Emme myöskään tiedä Arthurin olleen yhteyksissä Barcelonaan, lukuun ottamatta sitä valokuvaa, jossa hän poseeraa Barcan paita yllään. Juttelimme Arthurin kanssa viimeksi juuri ennen joululomia ja hän sanoi palaavansa harjoituksiimme 6. tammikuuta.

Bolzanin mielessä ei kuitenkaan ole epäilystä siitä, etteikö Arthur mielellään Barcelonassa pelaisi. Yhteiskuva Barcan urheilujohtaja Robert Fernándezin kanssa sai joka tapauksessa Bolzanin ärsytyskynnyksen ylittymään.

– Luulen, että kuka tahansa pelaisi mielellään Barcassa. En epäile hetkeäkään, etteikö se ajatus pyörisi Arthurin mielessä. Jotta se voisi toteutua, pitäisi ensin saada jonkinlainen tarjous.

 

 

– Se valokuva Barcan paidan kanssa oli tarpeeton ja ylimielinen. Arthur on Gremion suosituimpia pelaajia, häntä arvostetaan seurassa ja kaupungissa, ja hän on pelannut meillä 14-vuotiaasta.

– Kuvan julkaisija oli vastuuton, eikä ajatellut sen vaikutuksia Gremion kannattajiin. Barcan johtoportaasta kuitenkin soitettiin meille ja pyydettiin anteeksi. Sitä myöten asia oli meidän puolestamme loppuunkäsitelty, Bolzan sanoo.

Samassa yhteydessä Gremio-pomo määrittelee julkisesti myös Arthurin hinnan.

– Lähdemme siitä, että jos Barca tekee meille tarjouksen, se on 50 miljoonaa euroa, joka on hänen sopimuksensa ulosostohinta. Se on Arthurin arvo. Klausuulista tinkiminen ei ole mahdollista.

 

 

 

Bolzan kiistää haastattelussa saaneensa yhteydenottoa myöskään Real Madridilta.

 

 

Brasilialaislehti väittää muuta kuin Gremio-pomo Bolzan

Jo ennen Bolzanin haastattelua brasilialaislehti Globoesporte oli julkaissut tietoja, joissa on ristiriita Gremio-pomon sanomisiin. Globoesporten mukaan Gremio olisi valmis tinkimään myyntihinnan 50 miljoonasta eurosta 30 miljoonaan. Sama lähde väittää Barcelonan tarjonneen Arthurista jo 25 miljoonaa. Nämä väitteet Bolzan siis myöhemmin julisti epätosiksi.

Globoesporte kertoo myös, että Gremio omistaa vain 60 prosenttia Arthurin oikeuksista. 20 % on sijoittaja Celso Rigon omistuksessa ja 20 % Arthurin perheen hallussa.

Lähde: AS