Real Betisin valmentaja Quique Setiéniä uhkaa kolmen ottelun pelikielto.

Setiénin miehistö hävisi 22. joulukuuta kotikentällään Athletic Bilbaolle 2-0. Kyseessä oli joukkueen neljäs tappio viiteen viime otteluun. Pistemenetys ei ole kyseisen ottelun ainoa negatiivinen asia Real Betisille, sillä reilun 30 minuutin kohdalla tapahtuneesta välikohtauksesta on tulossa sille vielä paljon jatkoseuraamuksia.

Välikohtauksella tarkoitetaan avausmaaliin johtanutta tilannetta. Bilbaon kulmapotkun yhteydessä ottelun erotuomari katsoi Jordi Amatin astuneen nurmella maanneen Aymeric Laporten jalan päälle ja potkaisseen häntä. Tästä seurasi rangaistuspotku ja punainen kortti Amatille.

Setién oli tuomiosta raivoissaan ja osoitti mieltään sopimattomasti ottelun neljännelle erotuomarille. Tämän seurauksena valmentajakin ajettiin katsomoon, mutta hän ei poistunut ulosajostaan huolimatta vielä muutamaan minuuttiin.

Tilanteesta on tulossa kolmen ottelun pelikielto Amatille ja kahden tai kolmen ottelun toimitsijakielto Setiénille. Toimitsijakiellon lisäksi valmentajalle voidaan määrätä noin 1500 euron sakot.

Real Betisin apuvalmentaja Eder Sarabia toimisi luonnollisesti joukkueen valmentajana Setiénin ollessa toimitsijakiellossa, mutta myös Sarabiaa uhkaa kahden ottelun pelikielto protestoinnista.

Lähde: Football España