[text-ad]Vedonlyönti on uusi osio LaLiiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun meidän pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Real Madrid-FC Barcelona
Lauantaina 23.12 klo 14.00
La Liga

Jalkapalloileva maailma pysähtyy jälleen kerran kun Espanjan jalkapallojätit kohtaavat toisensa ennen joulutaukoa. Real Madrid on käytännössä pakkovoiton edessä, mikäli se elättelee toiveita La Ligan mestaruudesta vielä tällä kaudella.

Real Madrid lähtee haastamaan FC Barcelonaa voitokkaan seurajoukkueiden MM-turnauksen jäljiltä. La Ligassa meno ei ole ollut aivan yhtä hohdokasta, joukkue on kuntopuntarissa vasta sijalla neljä, ja sarjataulukossakin jäänyt samalle sijalle mm. Valencian ja Atlético Madridin taakse. Kotikentällä joukkueen saldo näyttää 5-2-1, joten yllättäviä pistemenetyksiä on tullut pitkin kauden syyspuoliskoa. Cristiano Ronaldo näyttää piristymisen merkkejä myös La Ligassa, viikolla hän ratkaisi maalillaan seurajoukkueiden maailmanmestaruuden joukkueelleen.

FC Barcelona johtaa La Ligaa kuuden pisteen erolla Atlético Madridiin. Tappiottoman alkukauden pelannut joukkue pääsee hyvässä vireessä tärkeään otteluun, jossa sen pitääkin olla parhaimmillaan. Vieraissakin joukkueen saldo on kelpo 6-2-0 ja maaliero mainio 16-3. Lionel Messi jatkaa maalipörssin kärjessä neljällätoista osumallaan, ja Messin maaleja joukkue tarvitsee myös jatkossa. Barcelona on iskenyt tämän kauden sarjassa ylivoimaisesti eniten osumia vastustajien verkkoon, yhteensä huimat 42 maalia!

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Poissaolot

Real Madrid pääsee otteluun vailla loukkaantumishuolia. Cristiano Ronaldo harjoitteli viikolla yksin pienen pohjevamman vuoksi, mutta näyttäisi olevan ottelussa pelikunnossa yhdessä Gareth Balen kanssa. Barcelonalla on poissaoloja, sivussa ovat Gerard Deulofeu, Paco Alcácer, Samuel Umtiti sekä mahdollisesti Ousmane Dembélé.

Arvio

Kotijoukkueelta vaaditaan lähes täydellinen esitys, jotta se pystyisi raapimaan ottelusta voiton, minkä se todella tarvitsee. Kauden alussa pelatuissa Super Cupin otteluissa Real oli parempi voittaen 2-0 ja 3-1, mutta sarjakauden alettua paremmasta joukkueesta ei ole ollut epäselvyyttä. Ottelussa nähdään jälleen kerran Messin ja Ronaldon välinen kamppailu paremmuudesta, ja etenkään Real Madrid ei luovuta vaikka jäisikin ottelussa tappiolle. Maalien odotusarvo ottelussa on korkea, sillä molemmat joukkueet ovat maanosansa parhaimpia ja näiden joukkueiden väliset ottelut ovat erikoistapauksia, joissa on totuttu näkemään upeita osumia ja punaisia kortteja. Uskotaan joukkueiden järjestävän upea taistelu paremmuudesta, joka näkyy meille jalkapallon ystäville toinen toistaan upeampana maalina.

Ottelussa yli 3,5 maalia (1.97)