Kauden ensimmäinen Athleticin ja Real Sociedadin välinen baskiderby päättyi maalittomaan tasapeliin San Mamésilla lauantai-iltana.

Kyseessä oli erityinen kamppailu eri toten Real Sociedadin Carlos Velalle. Real Sociedadia viimeiset seitsemän vuotta edustanut meksikolainen pelasi nimittäin viimeisen baskiderbynsä. Vela siirtyy tammikuun siirtoikkunassa MLS:n uuteen Los Angeles FC:hen.

Pelillisesti derby ei juurikaan tarjonnut jalkapallojuhlaa, mutta se oli odotettavissakin. Athletic ja Real Sociedad ovat parhaillaan varsin heikossa vireessä, jonka myötä itse ottelukin oli ennemmin tappion välttämistä kuin voiton hakemista.

Kamppailussa ei nähty käytännössä ainuttakaan konkreettista maalipaikkaa. Lähimmäksi pääsi Real Sociedadin seuralegenda Xabi Prieto, joka pääsi laukomaan ottelun loppuhetkillä hyvästä paikasta, mutta Athletic-vahti Iago Herrerín pelasti isännät tappiolta.

 

Herrerín korvasi jalkavammasta kärsivää Kepaa. Espanjalaislähteiden mukaan on mahdollista, että Kepa on jo pelannut viimeisen ottelunsa Athleticin paidassa. Nuorukaisen odotetaan siirtyvän tammikuun siirtoikkunan alussa Real Madridiin 25 miljoonalla eurolla.