Real Madrid kohtaa lauantaina brasilialaisen Grêmion seurajoukkueiden MM-turnauksen loppuottelussa.

Grêmiota luotsaa Renato ”Gaúcho” Portaluppi, joka oli omalla urallaan varsin etevä pelaaja. Hän viiletti valtaosan pelivuosistaan eri brasilialaisseurojen laitapelaajana. Brasilian maajoukkueessa hän esiintyi 41 kertaa tehden viisi maalia.

Vaikka Gaúcho oli aikoinaan erittäin kelpo pelaaja, hänellä saattaa olla hieman liian isot luulot omista taidoistaan. Grêmio-valmentaja puhui maaliskuussa ESPN:n haastattelussa Real Madridin portugalilaistähti Cristiano Ronaldosta, joka voitti hiljattain viidettä kertaa maailman parhaan pelaaja palkinnon eli Ballon d’Orin.

– Tämän päivän sukupolvi on katsellut enimmäkseen vain Cristiano Ronaldoa. Se sukupolvi ei nähnyt minun pelaamistani. Jos puhut vanhemmille sukupolville, niille jotka näkivät minut pelaamassa, niin voit olla varma, että heillä on erilainen mielipide, sanoi Gaúcho Marcan mukaan.

– Haluaisin nähdä Ronaldon pelaamassa ja voittamassa mestaruuden niissä seuroissa, joita minä edustin. Välillä meille ei ollut maksettu palkkaa kolmeen tai neljään kuukauteen.

– Haluaisin olla nykyajan Real Madridissa. Saisin pelata kerran viikossa, hyväkuntoisilla kentillä ja niiden pelikaverien kanssa, joita hänellä (Ronaldolla) on. He ovat uskomattomia.

Gaúcho ei kiistänyt, että Ronaldo olisi huippupelaaja, mutta hän näki portugalilaisen pelaamisessa myös isoja puutteita.

– Ronaldo on mahtava pelaaja, mutta hän tekee paljon töitä voimansa eteen, eikä hänellä ole juurikaan tekniikkaa.

– Jos katsot, miten hän pelaa Real Madridissa: heti, kun hän poistuu vasemmalta laidalta, hän ei saa mitään aikaan. Minä olin pelaajana monipuolisempi, sillä pystyin pelaamaan oikealla laidalla, keskellä tai vasemmalla.