[text-ad]Vedonlyönti on uusi osio LaLiiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Sevilla-Levante
Perjantaina 15.12. klo 22.00
La Liga

Sevilla on jälleen kerran matkaamassa sarjasijoituksensa perusteella Euroopan kentille ensi kaudeksi, mutta ero eteenpäin on kasvanut liian suureksi. Sarjassa neljäntenä oleva Real Madrid on jo viiden pisteen päässä, muista joukkueista puhumattakaan.

Sevilla on kuitenkin onnistunut pelaamaan positiivisen syyskauden. Viimeisestä viidestä ottelustaan se on hävinnyt vain kerran, edelliskierroksella juuri Real Madridille 0-5. Kotijoukkueena Sevilla on La Ligan parhaimmistoa, joukkue on kolmanneksi paras kotipeleissä saldolla 6-1-0 ja maalierokin on oikein mallikas 13-3.

Maalintekoon joukkue tarvitsisi vielä hieman lisää tehokkuutta. Vaikka joukkue on sarjassa viides, ei se maalinteon tehokkuutta mitattaessa ole edes yhdeksän parhaan joukossa. Tiivis puolustuspeli on tuonut sille paljon pisteitä.

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Levantella on menossa hieman vaikeampi jakso. Vain yhden vierasvoiton tällä kaudella ottanut joukkue on voittanut vain kerran viidestä viimeisestä ottelustaan, ja sekin voitto tuli heikohkoa Las Palmasia vastaan marraskuun loppupuolella. Joukkue alkaa valua uhkaavasti kohti putoamistaistelua, mihin se toki useassa eri mediassa ennakoitiinkin kauden avauksen yhteydessä.

Levante on pystynyt viimeistelemään juuri ja juuri yhden maalin per peli -keskiarvolla, eli ongelmakohta on selkeä. Vieraskentällä joukkue on heiluttanut verkkoa vain viidesti tällä kaudella, mutta kohtalaisen hyvin toimiva keskikentän tiiviys ja puolustuspeli ovat tuoneet sille arvokkaita tasapelejä syksyn aikana.

Poissaolot

Sevillalla on hyvä kokoonanotilanne, poissa ovat ainoastaan Nicolás Pareja sekä Daniel Carriço. Levantella on enemmänkin poissaolijoita, kuten ainakin Roger Martí, Iván López, Alex Alegria, Jefferson Lerma sekä Cheick Doukouré. Poissaolot ovat iso miinus vierasjoukkueelle.

Arvio

Sevilla on ottelussa selkeä suosikki kotietunsa ja paremman kokoonpanotilanteen vuoksi. Levanten ainoa mahdollisuus on puolustaa itselleen jälleen kerran tasapelipiste, mutta tällä kertaa haaste nousee liian suureksi.

Sevillan ainoa huoli on Steven N’Zonzin riitaantuminen seurajohdon kanssa, ja hänen poissaolonso voi näkyä kentällä. Kaikesta huolimatta Sevilla kotikentällään tekee voittoon tarvittavat osumat ja voittanee ottelun reilulla marginaalilla.

Sevilla -1 (1.83)