Espanjan neljännellä sarjatasolla pelaava Arandina CF on erottanut välittömästi kolme seksuaalirikoksesta syytettyä pelaajaansa. Arandina kertoi asiasta keskiviikkoiltana julkaisemallaan tiedotteella.

Kolmea seuran (nyt entistä) pelaajaa epäillään 15-vuotiasta tyttöä vastaan kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Pelaajat ovat tällä hetkellä tutkintavankeudessa ilman mahdollisuutta päästä takuita vastaan vapaalle jalalle.

Arandina tuomitsee tiedotteessaan kaikenlaisen seksuaalisen väkivallan ja ilmoittaa kannattavansa syyllisille maksimirangaistusta. Samalla se tarjoaa uhrin perheelle kaiken mahdollisen tuen. Seura myös kiittää itse saamastaan tuesta.

Seksuaalirikoksen epäillään tapahtuneen noin 10 päivää sitten Arandinan pidätettyjen 19-, 22- ja 24-vuotiaiden pelaajien yhteisessä asunnossa. Rikosilmoituksen mukaan uhri kieltäytyi seksuaalisesta kanssakäymisestä ennen kuin miehet syyllistyivät rikokseen.

Pelaajat pidätettiin maanantaina, ja keskiviikkona poliisi suoritti heidän asunnossaan viisi tuntia kestäneen kotietsinnän.

Olennaista tapauksessa on myös uhrin ikä, sillä Espanjan rikoslain mukaan seksuaalinen kanssakäyminen alle 16-vuotiaan kanssa on aina rikos, mahdollisesta yhteisestä tahdosta riippumatta. Rikoslain 183. pykälän mukaan tuomiona rikoksesta voi olla kahdesta kuuteen vuotta vankeutta. Tuomio kovenee, mikäli kanssakäymiseen liittyy väkivaltaa tai uhkailua.

Asiasta kertovan Sportin mukaan on mahdollista, että epäillyt ovat kuvanneet tilannetta.