Hallitseva Yhdistyneiden arabiemiraattien mestari Al-Jazira on Real Madridin ensimmäinen vastustaja seurajoukkueiden MM-kisoissa.

Kisoihin osallistuva eurooppalaisjoukkue aloittaa oman osuutensa tuttuun tapaan vasta välierävaiheesta, mutta keskiviikon vastustaja on maansa ensimmäinen seura, joka on edennyt kilpailussa neljän parhaan joukkoon.

Al-Jaziralla on useita lempinimiä kuten hämähäkki, Abu Dhabin ylpeys ja emiraattien Manchester City. Lempinimistä jälkimmäinen johtuu siitä, että seura ei ole maansa perinteinen menestyjä, vaan on noussut huipulle vasta tällä vuosikymmenellä rahakkaiden hankintojen avulla.

Henkilö hankintojen taustalla on myös sama kuin Manchester Cityllä eli sheikki Mansour bin Zayed al Nahyan, joka on hankkinut seuraan vuosien varrella muun muassa George Weahin, Thiago Nevesin, Ricardo Olivieran, Jefferson Farfanin ja Mirko Vucinicin.

Tällä hetkellä joukkueen nimekkäimmät pelaajat ovat Romarinho, Mbark Boussafa, paikallinen ikoni Ali Mabkhout ja 32-vuotias Real Madridissa 2009-2012 pelannut Lassana Diarra.

Maansa pääsarjassa Al-Jazira on pelannut tällä kaudella kymmenen ottelua ja tulokset ovat olleet odotettuja heikompia. Neljä voittoa, neljä tasapeliä ja kaksi tappiota oikeuttaa tässä vaiheessa kautta viidenteen sijaan, mutta joukkueella on yksi rästipeli pelaamatta.

Real Madrid – Al-Jazira keskiviikkona 13.12 klo 19:00.
Lähteet: Transfermarkt, Goal