Javier Mascherano ei ole pääsemässä Barcelonasta pois kesken kauden. Barcelona-johto otti selväsanaisesti asiaan kantaa.

Katalaanimediassa on uutisoitu viime aikoina paljon tapaus Mascheranosta. Toppari on tämän kauden mittaan kypsynyt asemaansa. Mascherano on pudonnut nokkimisjärjestyksessä melko selkeästi kolmostoppariksi Samuel Umtitin ja Gerard Piquén taakse. Etenkin Umtiti on kehittynyt niin selvästi, ettei häntä yksinkertaisesti voi olla peluuttamatta.

Tällä hetkellä sekä Umtiti että Mascherano ovat loukkaantuneina. Mascherano on loukkaantumisestaankin tiettävästi hieman katkera Barcelonalle, koska se johtuu hänen mielestään vähäisestä peliajasta.

Nyt siis ollaan tilanteessa, jossa Mascherano haluaisi Barcelonasta pois – jo tammikuussa. Barçan edustaja Josep Vives tyrmäsi julkisesti Mascheranon aikeet.

– Kunnioitamme pelaajaa valtavasti, mutta loogisesti – ja aivan kuten valmentajamme sanoi – joukkue ei voi olla tammikuun siirtoikkunan jälkeen heikompi kuin nyt, Vives sanoi useiden espanjalaislehtien mukaan.

– Seuran etu menee yksittäisen pelaajan edun edelle. Toiveita kuunnellaan ja ne kyllä ymmärretään, mutta joukkue ei voi heikentyä kesken kauden.

33-vuotiaan Mascheranon sopimus umpeutuu kesällä 2019.