Deportivo Alavés tarjoili uudelle päävalmentajalleen Abelardolle unelmastartin. Joukkue kaatoi maanantain La Liga -ottelussa Gironan maalein 3-2.

Alkuun ei näyttänyt kovin hyvältä. Cristhian Stuani ja Juanpe veivät Gironan johtoon tunnin molemmin puolin syntyneillä osumilla. 31-vuotias Stuani on ollut Gironalta hyvä hyökkäyspään hankinta; uruguaylainen on osunut tällä kaudella jo kahdeksan kertaa La Ligassa.

Noin 20 minuuttia ennen ottelun päättymistä vierasjoukkue Alavés aloitti nousunsa. Ibai Gómez 2-1. Ibai Gómez 2-2. Ibai Gómez 2-3. Gironan maalivahti Yassine Bounou saa ottaa menetetyn voiton osittain omaan piikkiinsä. Alavésin ensimmäisessä maalissa hän sylki helpon pallon suoraan eteensä. Toinen osuma syntyi puolestaan rangaistuspotkusta, kun Bounou oli taklannut holtittomasti Alavésin pelaajaa rangaistusalueella.

Alavésin nousu sai kruununsa aivan lisäajan lopussa. Munir El Haddadi syötti ja Ibai onnistui viimeistelemään hattutempun. Se oli Alavés-pelaajan ensimmäinen hattutemppu La Liga -ottelun toisella puoliajalla 62 vuoteen.

OptaJose

@OptaJose
1 - Ibai Gomez is the first Alaves player to score a hat-trick in a second half of a La Liga game in the last 62 years (Miguel Echaniz vs Murcia in 1955). Glorious.

Voitto oli Alavésille liigakauden kolmas ja se hieman helpotti joukkueen ahdinkoa. Baskiryhmä on nyt sarjassa toiseksi viimeisenä yhdeksän pisteen potilla. Putoamisviivan paremmalle puolelle on matkaa kolme pistettä. Kolme voitotonta ottelua putkeen pelannut Girona jatkaa sijalla 12.

La Liga maanantaina

Girona-Deportivo Alavés 2-3 (0-0)
1-0 Cristhian Stuani (59.)
2-0 Juanpe (62.)
2-1 Ibai Gómez (72.)
2-2 Ibai Gómez rp. (87.)
2-3 Ibai Gómez (90+3.)