La Liga on valmis valittamaan PSG:stä Euroopan Unioniin.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas kertoi uutistoimisto EFE:lle, että valituksen aiheena on PSG:n aiheuttama vääristymä jalkapallon siirtomarkkinoilla. Asiasta uutisoi Football España.

– Meillä on kanne valmiina, Tebas sanoi.

– La Liga odottaa vuoden loppuun ja antaa ensin UEFA:lle mahdollisuuden puuttua tilanteeseen.

La Liga koki omakohtaisesti PSG:n mahdin viime kesänä, kun Neymar siirtyi Barcelonasta ranskalaisseuraan 222 miljoonalla eurolla. Samalla siirtosummien maailmanennätys yli kaksinkertaistui.

– Jo ennen kuin Neymar siirtyi PSG:hen, sanoin hänelle [PSG:n puheenjohtaja Nasser Al-Khelaifille], että me kritisoimme valtioiden sekaantumista jalkapalloseurojen toimintaan.

PSG teki viime kesänä Neymarin lisäksi toisenkin ison hankinnan, kun Kylian Mbappé siirtyi Monacosta Pariisiin. PSG:n omistaa qatarilainen sijoitusyhtiö. Käytännössä omistaja on Qatarin valtio, jonka kassaa voitaneen pitää pohjattomana.

PSG ei ole ainoa valtio-omisteiseksi laskettava seura. Esimerkiksi Manchester City on käytännössä Yhdistyneiden arabiemiirikuntien omistuksessa.

– Jos UEFA ei ole tässä asiassa vahva, me viemme asian Euroopan Unioniin. He [UEFA] avasivat kurinpitokäsittelyn PSG:tä vastaan, mutta he eivät ole toimineet Manchester Cityä vastaan. Tämä ei meille riitä.