Barcelonan Gerard Deulofeu ei ole pelannut järin hyvää syksyä.

Kesällä Barcelonaan 12 miljoonalla eurolla palannut hyökkääjä on saanut tällä kaudella peliaikaa 16 ottelussa yhteensä 883 minuuttia. Maaleja on syntynyt vain kaksi. Eilen illalla Deulofeu sai mahdollisuuden Copa del Reyssä kolmannen sarjaportaan Real Murciaa vastaan. Barça mätti taululle lukemat 5-0, mutta Deulofeu ei osunut taaskaan.

– Hän kyllä yritti avauspotkusta lähtien, Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde sanoi lehdistölle pelin jälkeen.

– On totta, että loppua kohden hän alkoi ahdistua. Hän halusi tehdä maalin tai onnistua pelinrakentelussa.

– Välillä kun yrittää liian paljon jotain, homma vain muuttuu vaikeammaksi. On annettava asioiden mennä omalla painollaan.

– Siinä itsepintaisuudessakin on hyviä puolia. Ei se minua huoleta. Hän on kunnossa, eikä hänellä ole mitään fyysisiä vaivoja.

Debytantteja

Eilisessä ottelussa nähtiin pari debyyttiäkin. 18-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja Oriol Busquets ja 22-vuotias puolustaja David Costas pelasivat ensimmäiset ottelunsa Barcelonan edustusjoukkueessa.

– He pelasivat erittäin hyvin. Davidia suunnittelinkin peluuttavani, koska [Gerard] Piqué pyysi, että hän voisi pelata 50 minuuttia.

– Oriol taas on pelaaja, jonka uskon voivan auttaa meitä. Hän on yhä hyvin nuori, mutta mielestäni hän pelasi erittäin hyvin.

– Vaihdoin hänet pois kentältä, koska en halunnut pitää neljää b-joukkueen pelaajaa samaan aikaan kentällä – varmuuden vuoksi. [Carles] Aleñákin pelasi erinomaisesti, ja [José] Arnaíz teki taas maalin, joten olen hyvin tyytyväinen.

Arnaízin ”taas” syntynyt maali oli 22-vuotiaan hyökkääjän uran toinen Barcelonan edustusjoukkueessa ja ensimmäinen Camp Noulla.