Atlético Madrid eteni Copa del Reyssä 16 parhaan joukkoon lyötyään kotikentällään Elchen maalein 3-0. Avausosassa oltiin päädytty 1-1 -tasapeliin, joten Colchoneros sai yhä panna parastaan.

Atléticon avausmaalin puski 31. minuutilla kulmapotkusta José María Giménez. Vain kaksi minuuttia myöhemmin numeroiksi muuttui jo 2-0, kun Fernando Torres teki ensimmäisen maalinsa Wanda Metropolitanolla. Torres siirsi siististi Koken laukoman pallon reboundin maaliin.

Toisella puoliajalla El Niño oli jälleen terävänä paikalla ja teki jo illan toisen maalinsa. Maalisyöttö kirjattiin vaihdosta juuri kentälle tulleelle Sime Vrsaljkolle. Lisäosumia ei nähty, mutta 3-0 -voitto varmisti kevyesti Atléticon jatkopaikan.

Atléticon kannalta huolestuttavia uutisia kantautui sen sijaan Las Palmasista, jossa Atléticoon tammikuussa siirtyvä Vitolo loukkaantui ensimmäisen jakson lisäajalla. Espanjan maajoukkuemies on kärsinyt pitkin syksyä loukkaantumisista, mutta ensiarvioiden mukaan tuorein vamma vaikuttaa astetta vakavammalta.

Vitolo poistui kentältä itkien, ja voi hyvin olla, että ainakin miehen pelit kasvattajaseura Las Palmasissa ovat jo pelatut. Sevilla-fanit puhuvat Twitterissä ilkeään sävyyn myös ”karmasta”. Vitolon sanotaan pettäneen Sevillalle antamansa suullisen lupauksen jatkosopimuksesta miehen pantua nimensä Atléticon sopimuspaperiin.

Jamie Kemp

@jamiemkemp
Vitolo goes off injured in tears, in a Copa del Rey game of little importance. Probably just played his last game for Las Palmas.

El Último Líbero

@ElUltimoLibero
Otra barbaridad de Pako Ayestaran. En eliminatoria sentenciada prefiere no subir a nadie del filial para una posición tan mermada en la UD como los extremos. Decide arriesgar a Vitolo. Este se lesiona y lo pierde para la liga y probablemente ya vuelva con el Atleti. De vergüenza

Myös valmentaja Pako Ayestaránin päätöstä peluuttaa Vitoloa voi hyvällä syyllä kyseenalaistaa. Las Palmas on liigassa putoamiskamppailussa ja Copan otteluparin avausosasta sillä oli tukeva 4-1 -johto turvanaan. Ehkä rikkonaista syksyä pelannutta Vitoloa ei olisi ollut pakko tässä ottelussa peluuttaa?

Las Palmas hävisi kotiottelunsa Deportivo La Coruñaa vastaan 2-3, mutta eteni yhteismaalein 6-4 jatkoon. Otteluparin ratkaisi lopullisesti Loic Remyn 94. minuutilla tekemä maali. Deportivo haki vielä lopussa illan neljättä maaliaan, joka olisi vienyt ottelun jatkoajalle.

La Ligan baskiseuroilla puolestaan oli copassa tänään katastrofaalinen päivä. Alkuillasta Real Sociedad suli totaalisesti ja menetti jatkopaikan Segunda B:n keskikastin ryhmä Lleidalle. Ja illalla oli toisen baskijoukkueen, Athletic Bilbaon vuoro nöyrtyä.

Avausosa Athleticin ja toisen Segunda B:n seuran Formenteran välillä oli päättynyt 1-1. Bilbaossa mentiin maalittomassa tasatilanteessa aina lisäaikaminuuteille saakka. Se olisi riittänyt viemään Athleticin jatkoon, mutta ajassa 90’+6 iski Formentera, ottelun viimeisestä tilanteesta.

David Lightyear

@dabigon
Más que merecido el gol del Formentera. Vergonzoso una vez más. Ziganda, dimite.

Carrasgar®

@EmilioJCG11
#formentera pasa de ronda!!!!!!!!!ENHORABUENA👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

Piskuiselta Baleaarien saarelta kotoisin olevan Formenteran jatkopaikka on toinen jättiyllätys samalle päivälle. Ja on pakko sanoa, että juuri tällaiset jymypaukut ovat cupin suola. Etenkin, kun huomioidaan, kuinka epäreiluksi Copa del Rey on rakennettu, painotetuine arvontoineen ja kaksiosaisine ottelupareineen, joiden jälkimmäinen osa vieläpä pelataan ylemmän sarjatason joukkueen kotikentällä.

Syövästä toipunutta Yeray Alvarézia ei joidenkin ennakkospekulaatioiden vastaisesti vielä Athleticin kokoonpanossa nähty.