Kaksi edellistä Copa del Reytä voittanut FC Barcelona varmisti helposti paikkansa cupin 16 parhaan joukossa. Barcalla oli jo avausosasta kolmannella sarjatasolla pelaavan Real Murcian vieraana taskussa 3-0 -voitto, joten joukkue pääsi peliin täysin paineettomassa tilassa. Useat avainpelaajat saivatkin keskiviikkona lepovuoron, ja kuten hyvin tiedetään, oli muun muassa Lionel Messikin päästetty Pohjois-Suomeen lomailemaan.

Toinenkaan osaottelu Camp Noulla ei tuottanut Barcelonalle minkäänlaisia vaikeuksia. Maalipaikoilla rennolla otteella pelanneet katalaanit eivät etenkään avausjaksolla juhlineet, mutta mitään vastusta Murciasta ei Barcelonalle ollut.

Ottelun avausmaalista vastasi 16. minuutilla Paco Alcacer. Pallo kimposi Murcian puolustajan purusta suoraan Alcacerin päähän, joka tuskin ehti edes ajatella mitään, ennen kuin pallo oli jo onnekkaasti verkossa. Muita maalia kohti suuntautuneita laukauksia ei avausjaksolla tilastoitu.

2-0 oli Gerard Piquén käsialaa. Kapteenin nauhaa kantanut toppari nousi hyökkäyksen tueksi aina rankkarialueelle asti, pelasi pikkunäppärää syöttöpeliä Aleix Vidalin kanssa ja ohjasi lopulta helposti pallon verkkoon. Maalinsa jälkeen Piquékin pääsi vaihtopenkille lepäämään.

Tunnin kohdalla, vain neljä minuuttia edellisestä, oli Aleix Vidalin vuoro onnistua. Nelson Semedo keskitti, ja Vidal syöksypuski kauniisti pallon maaliin.

73. minuutilla Barcelona tarjosi katsojille illan komeimman osuman. Sergi Roberto vippasi yhdellä kosketuksella täydellisen syötön maalin edustalle Denis Suárezille. Suárez otti namupassin haltuun ja sijoitti ulkosyrjällä pallon Murcia-vahdin taakse. Pieni taideteos tämäkin.

79. minuutilla oli José Arnaízin vuoro juhlia maalia – ensimmäistään Barcelonan ykkösjoukkueessa. Arnaíz sai Denis Suárezilta mallikkaan esityön ja latasi sydämensä kyllyydestä lukemiksi 5-0. Näihin lukemiin leikittely päättyikin, ja suosikki otti omansa tylysti yhteismaalein 8-0.

Kentällä nähtiin myös kaksi Barcelona-debytanttia. Ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen riveissä pelasivat avauskokoonpanoon keskikentälle päässyt 18-vuotias Oriol Busquets (ei sukua Sergiolle, vaikka pelipaikkakin on sama) sekä vaihdosta sisään tullut 22-vuotias toppari David Costas.

Samaan aikaan alkoi kaksi muutakin cup-ottelua. Sevilla oli lähestulkoon yhtä ylivoimainen kotiottelussaan Cartagenaa vastaan. Sevilla voitti ottelun 4-0 ja otti jatkopaikan yhteismaalein 7-0. Maalinteossa kunnostautuivat kaksi maalia tehnyt Wissam Ben Yedder, Ganso sekä Joaquin Correa.

Real Sociedad sen sijaan joutui cup-kierroksen suurimman sensaation ottavaksi osapuoleksi. Avausjakson La Real voitti 2-0 Diego Llorenten ja Juanmin maaleilla, mutta sinnikäs Lleida nousi toisella puoliajalla tasoihin, ja lopulta ohikin. Kohtalokkaan maalin viimeisteli 88. peliminuutilla toppari Marc Trilles.

Real Sociedad oli voittanut avausosan 1-0, mutta jatkopaikan nappasi Segunda B:ssä pelaava katalaaniseura Lleida vierasmaalisäännön turvin. Kertakaikkiaan huikea nousu!

Colin Millar

@Millar_Colin
Spectacular result for Lleida, who come from 2-0 down to win 3-2 at Real Sociedad and knock them out of the Copa Del Rey 3-3 on away goals!