20-vuotias Ousmane Dembélé oli Barcelonan viime kesän ykköshankinta. Philippe Coutinho ei Liverpoolista irronnut, joten ranskalaisnuorukaisen värväämiseksi ladottiin tiskiin peräti 105 miljoonaa euroa – ja mahdolliset menestyksestä poikivat tuhdit bonuspykälät päälle.

Siirtoa edelsi Dembélén lakkoilu Dortmundissa. Pelaaja kieltäytyi osallistumasta harjoituksiin pyrkimyksenään taivutella seura tekemään kauppoja Barcan kanssa.

Ura Barcelonassa ei kuitenkaan alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Dembélé loukkasi takareittään jo kolmannessa ottelussaan. Ja kuten hyvin tiedetään, lensi Turkuun Sakari Oravan leikattavaksi.

Toinen Barcelonaan kesällä huhuttu pelaaja, Nicen keskikenttäpelaaja Jean Seri on esittänyt arvelun, että lakkoilulla ja loukkaantumisella olisi syy-yhteys. Serin mielestä Dembélén asenteessa on parantamisen varaa.

– Se ei ollut sopiva asenne Dembélén kaltaiselle nuorelle pelaajalle, norsunluurannikkolainen Seri sanoi Le Parisienin haastattelussa.

– Kun ei tiedä asioista, tekee helposti vääriä päätöksiä. Dembélé loukkaantui pian Barcelonaan siirtymisensä jälkeen. Ehkä niin ei olisi käynyt, jos hänellä ei olisi ollut niitä paineita ja sitä jännitystä.

– Toisin kuin Dembélé, Kylian Mbappé pysyi hiljaa siitä, mitä oli tekeillä ennen kuin hänen sopimuksensa PSG:n kanssa julkaistiin.

Serin itsensä huhuttiin siirtyvän Barcelonaan 40 miljoonalla, mutta siirto ei koskaan toteutunut. Keskikenttäpelaaja myöntää olevansa edelleen pettynyt, mutta lakkoilemaan hän ei silti koskaan ryhtynyt.

– Se oli vaikeaa aikaa. Se jää mieleeni loppu-urani ajaksi, mutta olen nyt kääntänyt lehteä. En halua ajatella menneisyyttä vaan keskityn siihen, mitä osaan parhaiten: pelaamaan jalkapalloa.

 

Lähde: Goal