Athletic Bilbao pelaa parhaillaan Eurooppa-liigan ottelua Hertha Berliniä vastaan surunauhat käsivarsissaan. Surunauhoilla muistetaan Marcelo ”Loco” Bielsan valmennustiimiin kuulunutta kuntovalmentaja Luis Boninia, joka menehtyi torstaina kotimaansa Chilen pääkaupungissa Santiagossa aggressiiviseen vatsasyöpään.

67-vuotias Bonini toimi Bielsan valmennusryhmässä Athletic Bilbaossa vuosina 2011-2013. Athletic oli kaksikon pitkän yhteistyön viimeinen etappi, mutta kaikkiaan miehet ehtivät työskennellä yhdessä peräti 20 vuoden ajan.

Alun perin koripallovalmentajana aloittanut Bonini avusti Bielsaa myös niin Argentiinan kuin Chilenkin maajoukkueissa ennen Bilbaoon siirtymistään. Bilbao eteni Bielsan parhaalla kaudella sekä Eurooppa-liigan että Espanjan Cupin loppuotteluun. Argentiinan hän johdatti muun muassa olympiakultaan ja Copa Américan loppuotteluun.

Viime kesänä Bielsa siirtyi kaksivuotisella sopimuksella Ranskan liigan Lilleen, jossa peli ei ole kuitenkaan kulkenut toivotusti. Lille on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä.

Bielsa matkusti tällä viikolla Chileen hyvästelläkseen läheisen työtoverinsa ja hyvän ystävänsä tämän kuolinvuoteella. Kun Lille hyllytti eilen Bielsan tehtävästään ”sisäisen tutkinnan ajaksi”, epäiltiin aluksi hyllytyksen liittyvän tähän matkaan. Tänään toimittaja Matías Navarro kuitenkin kertoo, että hyllytyksen syynä oli oikeasti riitaantuminen Lillen urheilutoimenjohtaja Luis Camposin kanssa.

LOSC Lille ES

@LOSC_ES
LOSC decidió hoy suspender momentáneamente a Marcelo Bielsa de su cargo de entrenador como parte de un procedimiento iniciado por el club.

Fabián Taboada

@FabiTaboadaok
La información indica que Bielsa viaja a Chile a ver al Profe Bonini que está internado en grave estado. Por eso la suspensión del Lille.

Javiera Silva Bravo

@javierasilva95
Marcelo Bielsa defied Lille to be with Bonini who sadly passed away moments ago costing him to be suspended by Lille. Bonini was huge together with Bielsa in turning Chile’s & Athletic Bilbao’s football around. A genius. Huge loss to fútbol.

Boninin vatsasyöpä havaittiin viime kesäkuussa, joten miehen taistelu syöpää vastaan jäi verrattain lyhyeksi.

Diego Pablo Simeone

@Simeone
Mis condolencias a la familia de Luis Bonini, gran profesional, excelente ser humano. Hasta siempre Profe.

La pizarra de Bielsa

@pizarrabielsa

La pizarra de Bielsa

@pizarrabielsa
Se fue el profe Bonini. Quienes lo conocieron lo describen como una persona y un profesional impecable.

No solo fue el preparador físico de los equipos de Bielsa, sino que era su mano derecha: motivador y trabajador, se complementaban.

El fútbol pierde a una gran persona!
Hermoso video que recuerca @ibenedettip: Bonini fue comentarista de la TV chilena durante el Mundial 2014. Así lo fueron a saludar sus ex dirigidos cuando lo vieron en el estadio

Jutun lähteet: AS ja El Mundo