Athletic Bilbao pelaa parhaillaan Eurooppa-liigan ottelua Hertha Berliniä vastaan surunauhat käsivarsissaan. Surunauhoilla muistetaan Marcelo ”Loco” Bielsan valmennustiimiin kuulunutta kuntovalmentaja Luis Boninia, joka menehtyi torstaina kotimaansa Chilen pääkaupungissa Santiagossa aggressiiviseen vatsasyöpään.

67-vuotias Bonini toimi Bielsan valmennusryhmässä Athletic Bilbaossa vuosina 2011-2013. Athletic oli kaksikon pitkän yhteistyön viimeinen etappi, mutta kaikkiaan miehet ehtivät työskennellä yhdessä peräti 20 vuoden ajan.

Alun perin koripallovalmentajana aloittanut Bonini avusti Bielsaa myös niin Argentiinan kuin Chilenkin maajoukkueissa ennen Bilbaoon siirtymistään. Bilbao eteni Bielsan parhaalla kaudella sekä Eurooppa-liigan että Espanjan Cupin loppuotteluun. Argentiinan hän johdatti muun muassa olympiakultaan ja Copa Américan loppuotteluun.

Viime kesänä Bielsa siirtyi kaksivuotisella sopimuksella Ranskan liigan Lilleen, jossa peli ei ole kuitenkaan kulkenut toivotusti. Lille on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä.

Bielsa matkusti tällä viikolla Chileen hyvästelläkseen läheisen työtoverinsa ja hyvän ystävänsä tämän kuolinvuoteella. Kun Lille hyllytti eilen Bielsan tehtävästään ”sisäisen tutkinnan ajaksi”, epäiltiin aluksi hyllytyksen liittyvän tähän matkaan. Tänään toimittaja Matías Navarro kuitenkin kertoo, että hyllytyksen syynä oli oikeasti riitaantuminen Lillen urheilutoimenjohtaja Luis Camposin kanssa.

Boninin vatsasyöpä havaittiin viime kesäkuussa, joten miehen taistelu syöpää vastaan jäi verrattain lyhyeksi.

Jutun lähteet: AS ja El Mundo