Valencia pitää itsepintaisesti kiinni Barcelonan ykköshaastajan statuksestaan. Sunnuntaisella vierailullaan Espanyolin kotikentälle Valencia oli suurimman osan ajasta alakynnessä, mutta täysi pistepotti tuli kotiin viemisiksi silti.

Voitto oli Valencialle jo yhdeksäs perättäinen kaikissa kilpailuissa, ja 14. peräkkäinen ottelu ilman tappiota. Kilpailullisista otteluista se ei ole hävinnyt koko kaudella ainuttakaan.

J12 ➕3️⃣

Ensimmäisellä puoliajalla Valencia ei saanut juuri mitään vaarallista aikaan, mutta Espanyol piti Valencia-vahti Netoa kiireisenä ja osui kahdesti maalin tolppaankin. Vuorollaan maalipuita kolisuttelivat Gerard Moreno ja Sergi Darder.

Jobinpostia Espanyol sai Leo Baptistaon loukkaantumisesta. Baptistao joutui jo 15. minuutilla kentän laidalle, ja Jose Manuel Jurado juoksi kentälle.

Ray Hudson

@RayHudson
How the hell,is #Espanyol not 3 goals up on this Valencia team is beyond me!The Bats are getting beat up by The Budgies &&still 0-0!😲😲

TalkFCB ©

@talkfcb_
How Espanyol haven't scored against Valencia here is just incredible. Chance after chance after chance.

kevinwilliams

@kevvwill
Espanyol is spit roasting Valencia. Everything to show except goals.

Toisella puoliajallakin Espanyolin painostus jatkui. Nyt puolestaan oli Valencian vuoro menettää loukkaantunut pelaaja kentän laidalle. Jeison Murillo korvattiin Ezequiel Garaylla.

Murillon loukkaannuttua Espanyol jatkoi pelaamista eikä pannut palloa hyvän tavan mukaisesti sivurajan yli. Tämä suututti valmentaja Marcelinoa, ja kun tämä valitti asiasta tuomarille, komennettiin luotsi katsomoon. Ulosajo pitänee mitä todennäköisemmin Marcelinon katsomossa myös ensi viikonlopun kärkiottelusta Barcelonaa vastaan.

APAVCF

@apavcf
#EspanyolValencia | Increible lo ocurrido: Se lesiona Murillo, el #Espanyol haciendo gesto de su "deportividad" no tira la pelota. El árbitro no para el partido... sigue la jugada. Marcelino se queja y le expulsan...

Pedro Martin

@pedritonumeros
Marcelino es el primer entrenador expulsado en esta Liga.
Marcelino ha sufrido 8 expulsiones en sus 253 partidos de Primera como entrenador.

Expulsan a Marcelino justo antes de recibir al Barcelona.

Kun ottelua oli pelattu 67 minuuttia, Valencia iski. Espanyolin puolustus purki irtopallon huolimattomasti Geoffrey Kondogbian jalkaan ja tämä ampui komeasti reilusta 20 metristä maalin takanurkkaan.

80. minuutilla Valencia otti viimeisenä vaihtonaan kentälle nuoren Carlos Solerin, ja vaihto piristi vieraiden peliä heti. Lähes ensitöikseen Soler järjesti Valencian 0-2 -maalin. Espanyolin Victor Sánchez haparoi ja pudotti pallon rinnallaan suoraan Santi Minan jalkoihin. Tällä oli helppo työ viimeistellä.

Samuel Marsden

@samuelmarsden

And Valencia lead. Kondogbia screamer. Smash and grab?
Uffff. 2-0 Valencia. Big mistake and Mina scores. Espanyol have thrown this one away.

Valencia ei tänään vakuuttanut koko 90-minuuttista, mutta puolustus piti pintansa ja harvoissa maalipaikoissaan se oli kliininen – rangaisten isäntien puolustuksen virheistä armoa antamatta. Voittoputken jatkumiseen ei tarvittu edes kauden parasta maalintekijää Simone Zazaa, joka oli toipunut lievästä polvivammastaan tarpeeksi päästäkseen mukaan vaihtopenkille.

Valencian vahvasta menosta kertoo sekin tilasto, että se on ollut koko sarjakauden aikana vain kahdeksan minuuttia tappioasemassa. Seuraavana se saa kuitenkin vastaansa isoimman mahdollisen haasteen: sarjakärki Barcelonan. Joukkueilla on eroa 12 kierroksen jälkeen 4 pistettä.

8 - Valencia were trailing fewer minutes than any other side in La Liga this season (eight minutes). Mindfulness

Hyvän joukkueen merkki on sekin, että joskus pisteitä ropisee huonommallakin pelillä. Saman osoitti myös Barcelona eilen. Valencian startti on joka tapauksessa sen La Liga -historian paras ja kahdeksan voitokkaan sarjapelin putki sen seurahistorian ensimmäinen.

30 - Valencia are enjoying their best ever start after the first 12 games of a La Liga season (30 points). Clockwork

8 - El Valencia ha ganado ocho partidos seguidos en la Liga por primera vez en toda su historia. Outsider.

Espanyolin peliesitys oli toiveita nostattava, mutta viimeistely jätti parantamisen varaa.