Atlético Madrid siirtyi tällä kaudella pelaamaan upouudelle Wanda Metropolitano -stadionilleen ja tarunhohtoisen Vicente Calderónin oli aika jäädä historiaan. Stadion tullaan purkamaan ja myymään sopivalle ostajaehdokkaalle. Vicente Calderónin tontille aiotaan rakentaa asuinkiinteistöjä sekä liiketiloja.

AS kertoo, että Atlético oli toivonut nettoavansa tontin myynnillä 150 miljoonaa euroa. Sekin on jo varsin hulppea summa, mutta nyt näyttää siltä, että rahamäärä tulee vielä tuostakin huomattavasti kasvamaan.

Cinco Días kertoo, että Madridin kiinteistömarkkinoiden, ja etenkin Caldéronia ympäröivän asuinalueen hyvä tilanne voi nostaa Atléticon myyntivoiton jopa yli 200 miljoonaan euroon.

Atléticon omistuksessa on kolmeen osaan pilkottu tontti, jonka yhteispinta-ala on 63 076 neliömetriä. Cinco Díasin mukaan se on saanut maastaan jo viisi tarjousta.

Tiettävästi eräs potentiaalinen ostaja on tarjonnut tontista peräti 3 300 euroa per neliömetri. Jos tämä muodostuisi kauppahinnaksi, nettoaisi Atlético 208 miljoonaa euroa. Joidenkin toisten arvioiden mukaan hinta voisi jäädä myös 2 000 euroon per neliömetri.

Vicente Calderónin tilalle suunnitellaan rakennettavan kaikkiaan noin 500 asuntoa.

Atléticon osuus Wanda Metropolitanon rakentamisesta oli noin 170 miljoonaa euroa. Juuri nyt näyttää siltä, että seura saattaa saada kaikki kulunsa katettua vanhan stadionin tontin myynnillä, ja kenties hieman jää jopa ylikin. Kieltämättä hyvää bisnestä Atléticolta.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!