Ukrainalaista Dmitro Chygrynskiyä pidetään yleisesti yhtenä Pep Guardiolan aikakauden epäonnistuneimmista Barca-hankinnoista. Barcelona maksoi kesällä 2009 tuolloin 22-vuotiaasta topparista Shakhtar Donetskille peräti 25 miljoonaa euroa, mutta vastuu Camp Noulla jäi vähiin.

Chygrynskiy solmi Barcelonan kanssa viisivuotisen sopimuksen, mutta sai lopulta viettää Kataloniassa vain yhden kauden. Peliaikaa mies sai kaikkiaan 14 ottelussa (12 sarjapelissä), ja jo seuraavana kesänä Barca myi Chygrynskiyn takaisin Shaktariin. Nyt kauppasummana oli enää 15 miljoonaa, joten pelaajan ”kausivuokraksi” tuli 10 miljoonaa euroa.

Tätä nykyä AEK Ateenassa pelaava Chygrynskiy on myöntänyt, että korkea siirtosumma asetti hänelle tarpeettoman kovia paineita. Camp Noun yleisöä hän ei erityisellä lämmöllä muistele.

– Barca on kokonaan toinen maailma. Yllätyin Messin ja Ibrahimovicin kaltaisten pelikavereideni uskomattoman korkeasta tasosta, Chygrynskiy kertoi Cadena SER Catalunyan ”Qué t’hi jugues” –ohjelman haastattelussa.

– Oli huikeaa olla osa sitä joukkuetta, mutta on selvää, että minusta maksettu 25 miljoonan euron siirtosumma asetti minulle paineita, koska hinta ei ollut kohdallaan. Tarvitsin enemmän aikaa sopeutua joukkueeseen, mutta sitä minulla ei ollut.

– Totta puhuen yllätyin siitä, että Camp Noulla minulle vihellettiin. En voinut ymmärtää sitä, että kannustus vaihtui viidessä minuutissa buuauksiin, Nyt 31-vuotias Chygrynskiy muistelee.

Ukrainalaiselta kysyttiin myös mielipidettä ikuiseen Messi vs. Cristiano Ronaldo -väittelyyn. Valinta osui Messiin. Lisäksi hän sanoi olevansa yhteydessä Manchester Cityä nykyisin luotsaavan Pep Guardiolan kanssa.

– Pidämme yhä yhteyttä. Guardiola soitti minulle viimeksi kysyäkseen minulta tietoja Douglas Costasta (toim. huom. Chygrynskiyn vanha pelikaveri Shakhtarista, nykyisin lainalla Bayern Münchenistä Juventuksessa).

– Cristiano on hyvä maalintekijä, mutta hän on niin itsekäs, ettei ole maailman paras. Messi on erilainen ja ajattelee aina joukkuetta.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!