Barcelonan Lionel Messi on nauttinut alkukauden aikana jalkapalloilusta. Tilastojen valossa siitä kielinee parhaiten harhautustilasto, jota argentiinalainen johtaa suvereeniin tapaan.

Euroopan Top 5 -liigoissa (Espanja, Englanti, Saksa, Italia, Ranska) Messi on ainoa, joka on yrittänyt sarjapeleissä yli sataa harhautusta. Messille on tilastoitu harhautuksia kaikkiaan 113 yhteensä 11 sarjapelissä, keskimäärin siis yli kymmenen kertaa per peli.

Messin harhautukset ovat myös onnistuneet oikein mukavalla 60 prosentin todennäköisyydellä. Ja mikä Barcelonan kannalta tärkeintä, Messi on kirjauttanut tehotilastoonsa 12 maalia ja 4 maalisyöttöä. Niiden turvin Barcelona johtaa La Ligaa kokematta alkukauden aikana ainuttakaan tappiota.

Toiseksi ahkerin harhauttelija on ollut Barcelonasta PSG:hen siirtynyt Neymar, jolle riplailuja on noteerattu 96. Neymar on tosin pelannut vain kahdeksan sarjapeliä, joten keskiarvo brassilla on Messiäkin parempi.

Kolmanneksi ahkerin harhauttelija on vasta 19-vuotias Borussia Dortmundin Yhdysvaltain maajoukkuepelaaja Christian Pulisic, joka on kokeillut onneaan 86 kertaa. Pulisicin harhautusten onnistumisprosentti on tosin paljon Messiä ja Neymaria alhaisempi.

Top 10:n paras onnistumisprosentti on Lyonin kapteenilla Nabil Fekirillä, jonka harhautukset ovat purreet vastustajiin 72-prosenttisesti.

Kymmenen eniten harhautelleen joukossa Messi on ainoa La Liga -pelaaja. Valioliigasta listalle ei mahdu ainuttakaan nimeä.

OptaJose

@OptaJose
113 - Lionel Messi is the only player to have attempted more than 100 dribbles in Europe's top five leagues this season. Magic.