Barcelonassa oltiin huhtikuussa 2014 surun ja murheen keskellä. Tuolloin joukkueen vielä edellisellä kaudella ylivoimaiseen La Liga -mestaruuteen valmentanut Tito Vilanova hävisi viimeisen taistelunsa syöpää vastaan ja vaipui ajasta ikuisuuteen.

Pep Guardiolan pitkäaikainen kakkosvalmentaja ja hyvä ystävä oli sympaattinen ja pidetty hahmo, jonka valmentajaura ja elämä päättyi aivan liian aikaisin. Mutta vielä Barcelona-kannattajia ja Guardiolaakin enemmän Tito Vilanovaa ikävöi taatusti tämän oma poika Adriá Vilanova.

Ei liene suuri yllätys, että Tito Vilanovan pojastakin tuli jalkapalloilija ja että tämän tausta on Barcelonan akatemiassa La Masiassa. Adriá kuitenkin lähti tänä kesänä Barcelonasta ja siirtyi vuoden mittaisella lainasopimuksella kolmannella sarjaportaalla Segunda B:ssä pelaavaan Hércules Alicanteen.

Adrià Vilanova

@AdriaVilanova3
Feliz por el debut con el Hércules CF y por la victoria del equipo!!!🔵⚪️#machohércules

20-vuotias toppari on Transfermarktin mukaan pelannut Hérculesin sarjaotteluista vain yhden, mutta siinä tilille rapsahti paitsi täysi 90-minuuttinen, niin myös maali. Adriá Vilanova puhui Ondacero-radiokanavan El Transistor-ohjelmassa elämästään ja pelaajaurastaan.

– La Masíassa kaikki näkivät minut enemmän kakkosvalmentajan poikana kuin omana itsenäni, Adriá Vilanova kertoo haasteista uran alkuvaiheissa.

– Isäni ja minä rakastimme katsoa kaikki pelit yhdessä. Hän selitti minulle aina taktisia kuvioita. Olimme todella läheisiä. Tietysti kaipaan häntä valtavasti. Aina, kun menen kentälle, katson kohti taivasta ja lupaan omistaa kaikki maalini hänelle.

Tito Vilanovan sairaus ja lähdön hetki olivat luonnollisesti kovia paikkoja koko perheelle.

– Se oli minulle todella raskas menetys, koska poika on aina hyvin läheinen isänsä kanssa. Kun hän kuoli, saimme paljon hienoja huomionosoituksia, mutta oli kova paikka kävellä kotiin ja muistella kaikkia yhteisiä muistojamme. Lopulta tuskasta kuitenkin pääsee yli ja jäljelle jäävät vain hyvät hetket.

Barcelonasta Adriá Vilanova ei lähtenyt puhtaasti omasta tahdostaan. Minuutteja ei tullut viime kaudella ainuttakaan eikä Vilanova saanut lopulta edes harjoitella seuran kanssa.

– Barcasta lähtöni johtui pitkälti valmentajastani Gerard Lópezista (Barcelona B:n nykyinenkin valmentaja), sillä hän ei luottanut minuun. Siksi aloin katsella muita vaihtoehtoja, ja Hérculesin projektista innostuin heti.

– Silloin, kun vietin vuoden pelaamatta muistin erityisesti isäni ja hänen ohjeensa. En kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta palata Barcaan joskus tulevaisuudessa.

– Nyt elän kuitenkin rauhallista elämää rantakaupungissa, josta pidän kovasti. Joukkue on ammattimaisuutensa puolesta pääsarjatasoa ja samoin ovat kannattajatkin, Vilanueva toteaa.

Fichajes-sivustolla Vilanova paljastaa myös, että hän on valmis isänsä jalanjäljille tulevaisuudessa. Adriá Vilanova suorittaa jo nyt valmentajatutkintoaan ja aikoo siirtyä peliuran päättyessä kentän laidalle.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!