Lionel Messin ravitsemusterapeutti Giuliano Poser on alkanut niittää yhä enemmän mainetta jalkapalloilijoiden ja muiden urheilijoiden keskuudessa, eikä Poserin todennäköisesti tarvitse palveluksiaan paljoa mainostaa.

Jo hyvän aikaa mediaan on vuotanut tietoja Messin vierailuista italialaisessa Sacilen pikkukaupungissa, vaikkei Barcelona-tähti itse ole asiasta huudellutkaan. Messi lähestyi Poseria oma-aloitteisesti finaalipettymykseen päättyneiden vuoden 2014 MM-kisojen jälkeen, eikä vaikkapa tämän syksyn peliesitysten perusteella ravitsemusneuvonnasta ainakaan haittaa ole ollut.

Nyt Poseria ylistää myös takavuosien La Liga -floppi Lautaro ”Laucha” Acosta. 29-vuotias Acosta on tällä hetkellä argentiinalaisen seurajoukkueensa Lanúsin tärkein pelaaja ja tehokkain hyökkääjä, joka johdatti joukkueensa Copa Libertadoresin loppuotteluun. Taannoisen huippulupauksen uutta tulemista kuvaa parhaiten se, että hän pääsi tänä syksynä vihdoin debytoimaan myös Argentiinan A-maajoukkueessa, tärkeissä MM-karsintamatseissa vieläpä.

168-senttinen Acosta pelasi kaudet 2008-2012 Espanjassa Sevillan ja Racing Santanderin joukkueissa. Läpilyönti jäi kuitenkin tekemättä – osin pahan loukkaantumisenkin takia – ja mies palasi kotimaahansa flopin leima otsassaan.

Maalinälän palaamista Acosta selittää ruokavaliomuutoksilla.

– Minulla on hankala, surkastunut kitalaki. Söin Sevillan vuosinani paljon kinkkua, ja juuri se oli ongelma, Acosta selvittää Pasión Futbólin haastattelussa.

– Ymmärsimme, mitä tarkoittaa ennaltaehkäisevä huolenpito. Jalkapallo on tänä päivänä fyysisesti niin vaativaa, että monet pelaajat matkustavat Venetsiaan vain tapaamaan Messin ravitsemusterapeuttia.

– Se kaveri ottaa kaikenlaisia ruokia pois ruokavaliostasi. Minun tapauksessani juuston, lihan ja kananmunat, Acosta kertoo.

Sekä Messille että Acostalle Poserin klinikkaa suositteli Martin Demichelis, Argentiinan kaksinkertainen MM-kisapelaaja, joka pelasi La Ligaa Málagassa ja Espanyolissa.

– Demichelis on hyvä ystäväni ja hän kehotti minua käymään Poserin luona. MM-kisojen jälkeen jokin muuttui. Messillä oli nöyryyttä yrittää tehdä jotain muuta ammattiuransa eteen, Acosta kuvailee käännettä omalla ja Messin uralla.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!