Wembley (Englanti), Berliinin Olympiastadion (Saksa), Stade de France (Ranska), Rooman Olympiastadion (Italia). Siinä neljä kansallisstadionia, jotka isännöivät vuodesta toiseen kyseisen maan kansallisen cupin loppuottelua. Listaa voisi jatkaa top 5 -maiden lisäksi lukuisilla keskisuurillakin mailla, mutta Espanjasta vastaava yhden ja saman cup-finaalinäyttämön käytäntö puuttuu.

Ainakin toistaiseksi. Marcan mukaan Espanjakin saattaa olla lähitulevaisuudessa seuraamassa muiden jalkapallon suurmaiden esimerkkiä.

Se on lehden mukaan jo selvää, että 21. huhtikuuta pelattava Copa del Reyn seuraava loppuottelu pelataan Atlético Madridin upouudella kotistadionilla Wanda Metropolitanolla. On kuitenkin mahdollista, että uljas Metropolitano vakiintuisi cup-finaalin pelipaikaksi.

Espanjan jalkapalloliitolla ja Atlético Madridilla on erinomaiset suhteet. Tästä kielii sekin, että viimeisestä kuudesta cup-finaalista kolme pelattiin Atléticon vanhalla kotistadionilla Vicente Calderónilla. 68 000 katsojaa vetävä Wanda Metropolitano kelpaisi finaalin näyttämöksi sitäkin paremmin.

Wanda Metropolitano tulee saamaan isännöitäväkseen useita muitakin huippuotteluita, sillä siellä pelataan myös vuoden 2019 Mestarien liigan loppuottelu.

Atlético Madrid haluaa luonnollisesti olla Wanda Metropolitanon ensimmäinen cup-voittaja, mutta kovin usein ei Espanjan cup-finaaleissa ole kotijoukkue juhlinut. Real Madrid juhli cup-voittoa Santiago Bernabéulla vuonna 1980 ja seuraavan kerran Barcelona Camp Noulla vuonna 2015. Barcelonalla onkin hallussaan kolmen cup-mestaruuden putki.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!