Athletic Bilbaon leirissä oli perjantaina syytä hymyyn. Torstaina joukkue saavutti Eurooppa-liigassa kauden ensimmäisen voittonsa kukistettuaan ruotsalaisen Östersundin 1-0. Ja voiton jälkeisenä päivänä nähtiin harjoituksissa kauan kaivattu uusvanha kasvo.

22-vuotias Yeray Álvarez kukisti jo toisen kerran kivessyöpänsä ja harjoitteli perjantaina tunnin verran yhdessä niiden pelaajien kanssa, jotka eivät Östersundia vastaan avauskokoonpanossa pelanneet. Harjoitukset päättäneeseen pienpeliin Yeray ei osallistunut, vaan harjoitteli sen aikaa omatoimisesti.

Marcan mukaan Yeray on todennäköisesti valmis palaamaan Athleticin otteluvahvuuteen joulutauon jälkeen.

Yeray Álvarez olisi ollut mukana Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa viime kesän EM-turnauksessa, ellei hänen kivesssyöpänsä olisi uusiutunut. Puolustajan syöpäkasvain oli leikattu viime vuoden joulukuussa, mutta kesällä hän joutui uudestaan kemoterapiaan.

Yeray on edustanut Athletic Bilbaota 13-vuotiaasta. La Liga -debyyttinsä hän teki viime kaudella ja pelasi kaikkiaan 26 sarjapeliä, vaikka oli osan kaudesta sivussa syöpähoitojen takia.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!