Real Madrid ei ole tällä hetkellä otsikoissa pelkästään kentällä tapahtuneiden asioiden vuoksi. Palstatilaa irtoaa myös julkisella riitelyllä.

Eilisen Tottenham-tappion myötä Real on hävinnyt nyt kaksi peliä putkeen. Joukkue on La Ligassa kaukana FC Barcelonan perässä, joten kritiikkiäkin on alkanut kuulua Zinédine Zidanen johtamaa ryhmää kohtaan. Yksi suurimmista syntipukeista on ollut Karim Benzema, jonka säännöllistä avauskokoonpanon paikkaa on kummasteltu monella taholla.

Yksi kriitikoista on ollut Gary Lineker. Entinen huipputason hyökkääjä toimii tätä nykyä asiantuntijana ja studioisäntänä BBC Sportilla ja BT Sportilla. Lisäksi hän jakaa mielipiteitään hyvin aktiivisesti Twitterissä.

Realin ja Tottenhamin ensimmäisen kohtaamisen aikaan Lineker twiittasi näin:

– Johtuuko se vain minusta, vai onko Benzema hiukan yliarvostettu? Maali joka toisessa ottelussa Real Madridin kaltaisessa joukkueessa ei ole mitenkään erityinen tahti. Kelvollinen, ei erinomainen.

No, siitähän Madridissa hermostuttiin. Realin äänitorvi Marca pohti, kuinka hyvä Lineker aikoinaan oikeastaan olikaan. Mutta ei se jäänyt Marcaan. Realin päävalmentaja Zinédine Zidanekin hermostui.

– Minua ärsyttää Karimin puolesta. On noloa, kun jalkapallosta paljon tietävät ihmiset sanovat tällaista. Minun mielestäni hän on maailman paras [numero ysi], ihan ylivoimaisesti, Zidane sanoi tuolloin lehdistötilaisuudessa.

Nyt asiaan otti kantaa myös Benzema itse.

– Minun on vaikeaa ymmärtää kritiikkiä niiltä henkilöiltä, jotka ovat siirtyneet jalkapalloammattilaisuudesta journalismin pariin. Heistä osa levittää vihaansa, Benzema sanoi lehdistölle.

– Heillä itselläänkin on ollut samanlaisia vaikeita hetkiä, mutta he eivät osoita minkäänlaista solidaarisuutta. Minun käy oikeastaan heitä sääliksi.

Lineker vastasi Benzeman syytökseen Twitterissä.

– Kysymysten kysyminen jalkapallosta on työtäni. Se ei missään nimessä ole ”vihan levittämistä”, Lineker kirjoitti.

Gary Lineker

@GaryLineker
Asking questions about football is my job and it’s certainly not ‘spreading hatred’. Is it me or is @Benzema a tad over-sensitive? 🙄

Indy Football

@IndyFootball
Karim Benzema 'embarrassed' for Gary Lineker and accuses him of 'spreading hatred' ind.pn/2xL6hFy


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!