La Ligan hännänhuippu Málaga saavutti sunnuntai-iltana vihdoin ja viimein kauden ensimmäisen voittonsa. Málaga kukisti kotikentällään Celta Vigon maalein 2-1 ja hyvästeli samalla jumbosijan nousten pisteellä Alavésin ohi.

Yksi Málagan sankareista oli keskikentän pohjapelaaja Adrián González. 29-vuotias Real Madrid -kasvatti puski avausjakson viime sekunneilla ensimmäisen maalinsa Málagan paidassa ja auttoi samalla kenties pelastamaan isänsä työpaikan. Adriánin isäukko kun on saman joukkueen valmentaja Michel.

Adriánin maali otettiin hyvillä mielin vastaan myös Twitterissä. Adrían on saanut elää isänsä varjossa ja kuulla saaneensa runsaasti minuutteja perhesiteiden takia, mutta nyt moni jaksoi muistuttaa, että hän on ollut alkukauden aikana yksi joukkueensa parhaista pelaajista. Kaksi edellistä kautta väkevästi Eibarissa pelannut Adrían ansaitsi sosiaalisen median yleisen mielipiteen mukaan maalinsa, ja sai ymmärrettävästi isän lähes itkun partaalle.

Víctor Gallo

@victorgallo_
Marca Adrián un gol salvador para el Málaga. Míchel al borde del llanto de la emoción. El fútbol.

El hijo salvando al padre. Adrián salvando a Michel.

Sergio Travieso

@sergitravieso
Ya era hora Gol de Don Adrián González, Gol del madrileño, Gol del hijo de Michel, Gol del segundo mejor jugador del Málaga.

Voittomaaliksi Adriánin osuma ei kuitenkaan jäänyt, vaan Iago Aspasin näyttävä pusku takanurkkaan toi Celta Vigon tasoihin varttitunti ennen täyttä aikaa.

Málaga tuli kuitenkin vielä. 82. minuutilla pallo pelattiin rangaistusalueella Celta-toppari Gustavo Cabralin käteen. Tuomari antoi Cabralille varoituksen ja vei pallon pilkulle.

Rankkarin ampui varmasti maaliin toinen keskikentän pohjapelaaja Recio. Enempää osumia ei enää nähty, kiitos kotijoukkueen maalivahti Roberto Jiménezin lopun huipputorjunnan.

Niinpä Málaga hyvästeli peränpitäjän paikan ja pelasi Michelille lisää aikaa. Espanjalaismedian mukaan valmentajanvaihto kun olisi kenties tapahtunut, ellei Málaga olisi avausvoittoaan ottunut.

Vielä ennen maaottelutaukoa Málaga vierailee Villarrealin kotistadionilla. Avausvoitto nostanee selvästi Real Madridin seuralegendan Michelin valmentaman joukkueen itseluottamusta.