Valencialla pyyhkii tällä hetkellä hyvin. Voittoputki ja maalijuhlat ovat tätä päivää, ja Lepakot loikoilevat sarjataulukon toisena heti Barcelonan jälkeen.

Lähihistoria tuntee kuitenkin Valencian osalta monenlaisia vaikeuksia ja kaaosta, eikä ongelmien rajana ole ollut kuin mielikuvitus. Sitä ei puuttunut ainakaan Valencian entiseltä puheenjohtajalta Juan Solerilta.

Soler on tällä hetkellä syytettynä seuraajansa Vicente Sorianon kidnappauksen suunnittelusta, ja häntä odottaa mahdollisesti vankeustuomio, joka voi olla mitä tahansa yhdeksän kuukauden ja kahdeksan vuoden väliltä. Mennään kuitenkin taustojen selvittämiseksi vähän ajassa taaksepäin.

Soler joutui jättämään tehtävänsä terveyssyistä vuonna 2008. Ison osan seuraa omistanut Soler myi osuutensa osakkeista Sorianolle 85,5 miljoonalla eurolla. Sorianon aikomus oli kuitenkin toimia vain välikätenä, ja myydä seura eteenpäin uruguaylaisyritykselle. Tältä ei kuitenkaan tarvittavia varoja löytynytkään, ja kauppa kuivui käsiin.

Niinpä Soriano oli jumissa seuran kanssa, eikä kyennyt maksamaan Solerille summaa, jonka oli tälle velkaa. Hän yritti pyristellä irti kaupasta, mutta oikeus määräsi Sorianoa maksamaan summan korkoineen. Turha toivo.

Lopulta saataviaan turhautuneena odottanut Soler lankesi suunnittelemaan Sorianon kidnappausta. Elettiin vuotta 2014. Tuolloin Solerin jäätyä kiinni hänelle langetettiin vain lähestymiskielto, mutta nyt käytävän oikeudenkäynnin päässä odottaa vesi ja leipä.

Soler puolustautuu kertomalla joutuneensa kiristyksen uhriksi. Hänen mukaansa ”Rachid”, jonka kanssa hän pohti Sorianon mahdollisia maksutapoja, oli sieppaushankkeen aivot.

Solerin kertomuksen mukaan hän tapasi Rachidin viisi tai kuusi kertaa, ja toisessa tapaamisessa Rachid ehdotti hänelle ”muita velanmaksutapoja”. Mies vakuutti, että hän tuntee ”tiettyjä kolumbialaisia”.

Soler kertoo kuunnelleensa Rachidin ehdotusta ja saatuaan lisäksi tältä uhkauksia.

– Hän uhkasi minua sanoen, että tunsi perheeni, vaimoni, lapseni ja lapsenlapseni, Soler muisteli.

Kuulustelunsa päätteeksi Soler totesi suostuneensa kaikkiin Rachidin ehdotuksiin, vaikka tosiasiassa halusi vain päästä hänestä eroon.

Tällaista jännitysdraamaa Valenciassa, ja onni onnettomuudessa, ettei kenellekään käynyt sen pahemmin.

Sorianonkin aika Valencian taustapiruna jäi luonnollisesti lyhyeksi. Nykyisin Valencian pääomistaja on singaporelainen liikemies Peter Lim ja puheenjohtajana toimii Anil Murthy.

Jutun lähteinä on käytetty AS:ää ja NBC Sportsia.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!