Espanjan kolmannella sarjatasolla Segunda B:ssä pelaavan Fuenlabradan pelaajat juhlivat syyskuun lopussa Copa del Reyn arvontatulosta kuin viimeistä päivää. Onnetar nimittäin heitti Fuenlabradan viime kaudella tuplamestaruuden voittanutta Real Madridia vastaan.

Tänään on edessä otteluparin ensimmäinen peli Fuenlabradan kotikentällä, eikä into ole luonnollisesti laantunut yhtään. Sitä, että Fuenlabrada järjestäisi sensaation ja kukistaisi Real Madridin, ei odota varmaan juuri kukaan. Cupin kaksiosaisten otteluparien takia vielä vähemmän sitä, että altavastaaja etenisi jatkoon. Näyttöhaluja Fuenlabradalla kuitenkin luonnollisesti on, seuralle historiallisessa TV-ottelussa.

Suurella todennäköisyydellä Real lähtee otteluun hyvin varamiehisellä kokoonpanolla. Kotijoukkueen valmentaja Antonio Calderón toivoisi kuitenkin suurimpien tähtien pelaavan.

– Haluan, että Zinedine Zidane heittää kentälle eliittimiehistönsä. Kun minä aikoinani pelasin, ja saimme cupissa vastaan pikkuseuran, se oli pakkopullaa. Mutta ne korvaavat pelaajat… Heillä on näyttöhaluja ja he juoksevat enemmän, Calderón kuvaili AS:lle.

– Kun peli koittaa, kaikki minun pelaajani tulevat juoksemaan. Hankalampaa on saada heidät juoksemaan sunnuntain sarjapelissä Cercedaa vastaan.

Pelaajauransa aikana Calderón sai kokemusta Real Madridin nujertamisesta. Vuonna 1995 hän oli Rayo Vallecanon joukkueessa, joka voitti Realin 2-1 ja aiheutti Real-valmentaja Jorge Valdanon potkut. Menestys jättiläistä vastaan maistuisi, mutta Calderón ottaisi silti mieluummin sarjanousun kuin voiton Madridista.

– Totta kai sarjanousun, se on minulle täysin selvää. Asetimme muutamia tavoitteita kauden alussa. Yksi niistä oli päästä cupin tälle kierrokselle ja toinen oli nousta Segundaan.

Espanjan cup-järjestelmä aiheuttaa paljon porua, eikä kaksiosainen cup-taisto ole Fuenlabradan luotsinkaan mieleen.

– Yksi ottelu olisi parempi, ja siten, että se pelattaisiin viikonloppuna. Tämä on raskaampaa, ja yksi ottelu olisi myös jännittävämpi. Jos peli pelattaisiin pienemmän joukkueen kotikentällä, suuren vastustajan täytyisi tulla kokeneemmalla kokoonpanolla, kuten takavuosina.

2 500 katsojaa vetävällä Estadio Fernando Torresilla pelaava Fuenlabrada ei ole vielä koskaan pelannut edes Espanjan toisella sarjatasolla, mutta sen tavoitteet ovat korkealla. Mallia seuran 35-vuotias puheenjohtaja Jonathan Praena ottaa muista Madridin alueen pienemmistä seuroista.

– Jos Getafe ja Leganés voivat pelata La Ligassa, miksi emme voisi mekin, Praena kysyy.

 

 

 

 

 


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!