Entinen veikkausliigapelaaja maalinteossa Espanjan Cupissa? Ei kovinkaan tavanomainen juttu, ja mahtaako olla tapahtunut edes ikinä? Ennen tätä iltaa. (Moni varmaan ajattelee jo Jari Litmasta, mutta Litin tilastoista ei Copa del Rey -maalia löydy.)

Keskiviikkoiltana tällainen harvinaisuus kuitenkin tapahtui. Vantaalaista PK-35:ttä kaudella 2016 edustanut Fernando Liñan teki näyttävän volleymaalin pääsarjaseura Athletic Bilbaota vastaan.

Soccer Is Life

@FootballLive30
Check out this awesome video: Fernando Linan Goal HD - Formentera1-0Ath Bilbao 25.10.2017 dai.ly/x665qfl

Aivan ykkösmiehistöllään Athletic ei pelannut, mutta löytyi kentältä nimimiehiäkin. Muun muassa tolppien välissä pelasi Espanjan alle 21-vuotiaiden luottotorjuja Kepa Arrizabalaga, joka sai viime maaliskuussa ensi kertaa kutsun myös Espanjan A-maajoukkueen mukaan.

Itse asiassa 31-vuotias Liñan nähtiin Suomessa Veikkausliigaa alemmallakin tasolla, sillä PK-35:een hän siirtyi Legirus Interistä. Liñan pelasi Legirusissa kaudella 2015, jolloin joukkue pelasi vielä Nelosta – Suomen viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla siis.

Urakehitys on ollut Legirusin jälkeen huimaa, sillä nyt keskikentän pohjalla viihtyvä Liñan pelaa Formenterassa, joka taistelee Espanjan kolmannella sarjaportaalla Segunda B:ssä. Keskiviikon cup-väännöstä Formentera sai erinomaisen tuloksen, sillä se pakotti Athletic Bilbaon 1-1 -tasapeliin.

Feliks Heikkinen

@feliksheikkinen
Entinen PK-35 Vantaa pelaaja Fernando Linan iskenyt maalin Bilbaota vastaan Espanjan Cupissa. #espanjancup

MARCA

@marca
EN DIRECTO | ¡Gol de Liñán! Formentera 1-0 Athletic trib.al/amrVn5b #CopadelRey

Liñanin tekemä avausmaali syntyi pelin 61. minuutilla, ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Athleticin Raul García teki joukkueelleen tasoituksen. Pari A-maaotteluakin pelannut García oli tullut kentälle vain minuuttia aikaisemmin.

Otteluparissa on jäljellä vielä toinen, Bilbaossa pelattava osaottelu. Parin voittaja etenee Copa del Reyssä 16 parhaan joukkoon.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!