FC Barcelonan seurahistoriassa käännettiin eilen uusi sivu.

Barca kaatoi Copa del Reyssä Real Murcian vieraissa 3-0. Kolmannen maalin viimeisteli José Arnaíz. Se oli Arnaízin uran ensimmäinen ottelu ja siten myös ensimmäinen maali Barcelonassa.

– Voitteko uskoa, olin debyyttiottelussani avauksessa ja tein heti maalin. Se oli uskomatonta. Tuollaisesta voi vain unelmoida lapsena, Arnaíz sanoi lehdistölle pelin jälkeen.

– Peli ei olisi voinut mennä paremmin. Aloitin hyvin ja toivottavasti jatkoa tulee.

”Katsotaan, voiko auttaa jatkossa”

Arnaíz sai kehut myös päävalmentaja Ernesto Valverdelta.

– Arnaíz on pelaaja, jolla riittää itsevarmuutta. Hänellä on maalinteko koko ajan mielessä. Uskoin, että hän kykenisi auttamaan meitä tässä ottelussa. On hyvä, että B-joukkueesta tulee pelaajia tällaisiin tilanteisiin, Valverde sanoi lehdistölle.

– Hän teki hienon maalin, hänellä on voimakas laukaus. Se on ensimmäinen askel. Katsotaan, voiko hän auttaa meitä jatkossakin.

Arnaíz ja Barca B. Mistä miehestä on oikein kyse?

Miljoohankinta B-joukkueeseen

Puhutaan 22-vuotiaasta hyökkääjästä, joka lähtökohtaisesti pelaa vasemmalla laidalla.

Espanjalainen on Real Valladolidin kasvatti, jonka Barcelona poikkeuksellisesti osti viime kesänä melko tuhtiin hintaan. Poikkeuksellista se oli siksi, että harvoin seura maksaa 3,4 miljoonan euron siirtosummaa pelaajasta, joka siirtyy seuran kakkosjoukkueeseen. Näin kuitenkin tapahtui Arnaízin kohdalla.

Barcelonan kiinnostuksen oli herättänyt se, että Arnaíz onnistui iskemään Valladolidille 12 maalia Segundassa kaudella 2016-17. Silloin ikää oli 21 vuotta, eli puhuttiin vielä melko nuoresta pelaajasta.

Barca otti jonkinasteisen riskin, sillä paljon pitää tapahtua että Arnaíz nousisi edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Vaikka Arnaíz on edelleen vasta 22, hänen edellään vasemman laitahyökkääjän tontilla on ”aina” Ousmane Dembélé, joka on kaiken hypen lisäksi vielä Arnaízia nuorempi.

Mutta kuten Valverde sanoi, katsotaan miten Arnaízin ura tästä kehittyy. Tällä kaudella hyökkääjä on viimeistellyt Segundassa Barcelona B:lle yhdeksässä ottelussa tehot 4+3. Ehkä Arnaízin tehtävä onkin omalta osaltaan varmistaa, että Barcelonalla on moneksi vuodeksi eteenpäin joukkue myös Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Jaakko Perttilä
Twitter: JaakkoPerttila


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!