Real Madridin ja Eibarin välisessä ottelussa tunteet kuumenivat hetkessä nollasta sataan 20 peliminuutin jälkeen. Kotijoukkueen Dani Ceballos makasi omalla rangaistusalueella maassa päätä pidellen, mutta Eibar jatkoi hyökkäämistä.

Tilanne päätyi lopulta siihen, että Nacho veti Eibarin José Ángelilta jalat alta ja torikokous oli valmis.

Varsinkin Casemiro oli tilanteesta todella raivoissaan ja hän otti tulisesti yhteen José Ángelin kanssa, jolla olisi halutessaan ollut mahdollisuus pelata pallo yli rajojen. Usein nähdyn Fair Play -teon sijaan hän kuitenkin keskitti pallon Real Madridin maalille.

Sekä Casemiro että José Ángel pelasivat Portossa kaudella 2014-15.

– Pelasimme yhdessä Portossa. Sen takia hänen toiminta vaikutti minusta väärältä, José Ángel sanoi pelin jälkeen.

– Kovan jätkän esittäminen ei sovi hänelle. Ei ole väliä vaikka hän pelaa Madridissa tai Manchesterissa, mutta minun kimppuun tuleminen kovan jätkän tavoin kuten jossain yökerhossa vaikka tunnemme toisemme… En ollut peloissani.

Mutta miksi Eibar toimi näin?

Kyseessä on joukkueen valmentajan José Luis Mendilibarin joukkueiden tapa. Voi saada jopa sellaisen kuvan, että näin toimiminen olisi jotenkin törkeää, mutta taustalla on hyvin perusteltu syy.

Fair Play -tilanteita ei ole kirjattu sääntökirjaan, joten niihin liittyvät käytännöt aiheuttavat usein kiistanalaisia tilanteita, joiden välttämiseksi Mendilibar on ottanut linjan, ettei hänen joukkue pelaa palloa tahallisesti yli rajojen, jotta peli pysähtyisi. He siis antavat vastuun tuomarille, jolla on oikeus pysäyttää peli esimerkiksi pelaajan loukattua päätään.

Eibarin toimiminen voi siis vaikuttaa törkeältä, mutta loppujen lopuksi kyseessä on vain selkeä linjaus, jonka tarkoituksena on välttää kiistanalaisia tilanteita.