Pitkään näytti siltä, että Atlético Madridin uusi kotistadion saa isännöidä ensimmäistä maaotteluaan jo marraskuussa. Kylään oli tarkoitus saada hallitseva euroopanmestari Portugali.

Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat. AS:n mukaan Portugalin jalkapalloliitto pyysi Espanjan palloliitolta ottelusta korvauksena 500 000 euroa, eikä Espanja ollut halukas summaa maksamaan. Espanja oli veloittanut Portugalilta vuonna 2010 ystävyysottelusta suuren summan maailman- ja euroopanmestarin arvovallalla.

Portugalin jalkapalloliitto ei vahvistanut AS:lle tietoja pyydetystä korvauksesta, vaan sanoi, ettei liitto ollut missään vaiheessa kiinnostunut ystävyysottelusta Espanjaa vastaan.

Näin ollen Espanjan seuraava maaottelu on 11. marraskuuta pelattava ystävyysottelu viime viikolla MM-kisapaikkansa varmistanutta Costa Ricaa vastaan. Ottelu pelataan Madridin sijaan Málagassa, sillä Wanda Metropolitanon ensimmäiseksi maaotteluksi halutaan säästää ottelu jotain maailman huippumaata vastaan. Tavoitteena voi olla saada kylään Brasilia ensi vuonna, kun Espanja valmistautuu MM-turnaukseen.

Espanjan toinen marraskuun ystävyysottelu on vieraspeli MM-kisaisäntä Venäjää vastaan Pietarissa 14. marraskuuta. Kyseessä on vasta toinen kerta, kun Espanja pelaa Venäjällä tai entisessä Neuvostoliitossa. Edellinen kohtaaminen pelattiin toukokuussa 1971 Moskovassa.