© Kuva: Getty Images

Entinen Real Madrid -luotsi: ”Gareth Balen jatkuvat loukkaantumiset johtuvat väärästä pelipaikasta”

Real Madridia vuosina 1989-1990 ja vuonna 1999 valmentanut John Toshack on harmissaan siitä, että hänen kotimaansa Wales ei selviytynyt Venäjän MM-turnaukseen. Kaikkiaan 13 kautta Espanjassa valmentanutta Toshackia kismittää myös se, että maan nykyinen ykköspelaaja Gareth Bale ei kyennyt pelaamaan ratkaisupelissä Irlantia vastaan loukkaantumisen takia.

– Balen loukkaantuminen vaikutti hänen joukkuetovereidensa mielialaan. Nyt kaikki ovat surullisia, koska jäimme ulos kisoista, Toshack totesi Cadena SER:in El Larguerossa.

Wales ylsi viime vuonna EM-kisojen välieriin, mutta nyt karsinnat eivät sujuneet riittävän hyvin lohkossa, jonka voittajana MM-turnaukseen matkaa Serbia. Irlanti puolestaan nappasi jatkokarsintapaikan kaatamalla päätöskierroksella Walesin.

 

Tärkeä tekijä Walesin hiipumisessa ovat epäilemättä olleet Balen jatkuvat terveyshuolet. Näistä 68-vuotias Toshack syyttää Zinedine Zidanen tapaa peluuttaa walesilaislaituriaan.

– Muistan, kuinka hän potki aiemmin kengän ulkosyrjällä. Bale on aina pelannut vasemmalla laidalla. En ole koskaan nähnyt Paolo Maldinin tai Roberto Carlosin pelaavan oikealla.

– Voi olla, että peluutuksella on jotain tekemistä loukkaantumisten kanssa. Totuus on, että loukkaantumiset ovat kiusanneet Balea paljon, ja hän on menettänyt ison osan otteluista, Toshack harmittelee.

Konkarivalmentaja arveleekin, että Real Madridissa kauhua kylvänyttä BBC-kolmikkoa (Bale, Karim Benzema ja Cristiano Ronaldo) ei tulla näkemään yhdessä enää kovinkaan usein.

– Luulen, että Bale on menettämässä paikkansa avauksessa. Kun on sivussa lähes 30 prosentissa otteluista, sen täytyy olla hyvin turhauttavaa.

– BBC:llä on paljon vaikeuksia eri syistä, enkä usko, että näemme heitä yhdessä tulevaisuudessa enää kovinkaan usein.

Toshack valmensi Walesin maajoukkuetta vuosina 2004-2010 ja nosti tuolloin nuoren Balen pelaajaryhmään.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää