Argentiina selvitti sittenkin tiensä ensi kesän MM-lopputurnaukseen voitettuaan Etelä-Amerikan MM-karsintojen päätöskierroksella Ecuadorin vieraskentällä luvuin 3-1.

Argentiinan kaikista maaleista vastasi tuttuun tapaan maajoukkueen kapteeni Lionel Messi.

Ecuador sai otteluun kerrassaan loistavan lähdön. Isännät menivät nimittäin johtoon jo puolen minuutin jälkeen Romario Ibarran maalilla. Ecuador aloitti ottelun pirteästi, eikä päästänyt Argentiinaa hyökkäyksiin. Messi ampui kuitenkin illan ensimmäisensä kymmentä minuuttia myöhemmin Ángel dí Marían esityöstä.

Maajoukkuekapteeni iski toisen maalinsa avausjakson puolivälissä komealla laukauksella yläetukulmaan ohi Ecuadorin maalia vartioineen Roberto Ordóñezin.

Ecuador aloitti ensimmäisen jakson tapaan myös toisen puoliskon hyvin. Aggressiivisesti pelannut Ecuador sai luotua muutaman maalipaikan, mutta ei onnistunut käyttämään niitä hyväkseen. Messi viimeisteli hattutemppunsa tunnin kohdalla nopean pallonriiston jälkeen.

Messistä tuli maaliensa myötä koko Etelä-Amerikan karsintahistorian paras maalintekijä.

Etelä-Amerikan karsintalohkosta menivät jatkoon lohkon jo aikaisemmin voittanut Brasilia, Uruguay, Argentiina ja Kolumbia. Peru eteni jatkokarsintaan. Suurena yllätyksenä voidaan pitää Chilen karsiutumista ulos Venäjän MM-kisoista.