Kirjoitimme maanantaina siitä, kuinka Athletic Bilbaon toimistoväelle uhkaa tulla kiire. Seuran pelaajista peräti 11 sopimus on loppumassa tämän kauden jälkeen, ja joukossa on muutama todellinen avainpelaajakin.

Nyt 11 on kuitenkin enää vain 10, sillä Athletic tiedotti keskiviikkona tärkeästä jatkosopimuksesta. 30-vuotias Beñat Etxebarria allekirjoitti jatkosopimuksen, joka ulottuu kesään 2020 saakka. Keskikenttäpelaajan sopimuksen ulosostohinta on 50 miljoonaa euroa.

Beñat on Athletic Bilbaon oma kasvatti, joka kävi neljän kauden ajan hakemassa vauhtia myös Real Betisistä. Kahden Betisissä pelatun pääsarjakauden jälkeen Beñat palasi kotiinsa kesällä 2013 viisivuotisella sopimuksella.

Beñat on pelannut tällä kaudella neljässä La Liga- ja yhdessä Eurooppa-liigan ottelussa. Viime kauden 32 sarjaottelussa Beñat teki yhden maalin ja antoi viisi maalisyöttöä.

Marcan mukaan jatkosopimusneuvotteluissa maalivahti Kepa Arribazalagan kanssa ei ole juurikaan edistytty.