Popin kuningatar Madonna nähtiin stadionilla tuulettamassa Portugalin voittoa ja allaolevalla videolla pelin avausosumaa, kun puolustava euroopanmestari nappasi MM-kisapaikan kukistamalla Lissabonissa pelatussa ottelussa Sveitsin 2-0. Madonnan läsnäolo Portugalissa selittyy silläkin, että hän muutti elokuun lopussa Lissaboniin, kun hänen 11-vuotias poikansa aloitti pelaamisen Benfican akatemiassa.

Henrique Mateus

@hmmateus
@Madonna to celebrate Portugal’s goal against Switzerland #PORSUI #WCQ2018

Ensimmäisen puoliajan ainoa maali merkittiin Sveitsin toppari Johann Djouroulle, joka rynni Portugalin keskityksen omaan maaliin. Ottelu oli vanhentunut tässä vaiheessa 41 minuuttia.

1хBet

@1xBet_Eng
This goal brings #WorldCup2018 for #Ronaldo! 1-0 in Lisbon!
#PORSUI #WCQ

Bet in-play 👉 cutter.li/dzCwox

Portugalilla alkoi olla todella tilaa hengittää, kun 57. minuutilla Silva-kaksikko lisäsi johdon jo 2-0:aan. Bernardo Silva teki esityön ja hurjassa maalivireessä oleva André Silva pani pallon pussiin.

79. minuutilla Cristiano Ronaldolla oli loistava tilaisuus nousta Euroopan – ja koko maailman – karsinnan maalitilastossa kärkipaikalle Robert Lewandowskin rinnalle, mutta Cristiano aikaili ratkaisussaan, ja Yann Sommer nappasi pallon supertähden lapikkaasta. Vain hieman aiemmin Pepe pääsi yrittämään maalintekoa kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta tämänkin Sommer torjui hyvin.

Lisäosumia ei nähty, ja näin Portugali juhli kymmenettä peräkkäistä arvokisapaikkaansa 2-0 -voittonsa ansiosta. Aktiivisempi Portugali ansaitsi voittonsa, ja Sveitsin on tyytyminen marraskuun jatkokarsintaan. Vierasjoukkue sai koko ottelussa vain yhden laukauksen kohti maalia.

La Liga -pelaajista hyvässä vireessä oli Atlético Madridin Antoine Griezmann, joka teki yhden maalin ja syötti toisen, kun Ranska varmisti oman kisapaikkansa 2-1 -voitolla Valko-Venäjästä. Belgia oli oman lohkonsa voiton varmistanut jo aiemmin. Lohkokakkosina Sveitsille seuraa jatkokarsinnassa tekevät tiistaina pelanneista maista Kreikka ja Ruotsi.