Vielä viime viikolla Borussia Dortmundin Pierre-Emerick Aubameyangin tähdittämä Gabon elätteli toiveita maan historian ensimmäisestä paikasta MM-kisoissa. Lauantaina edessä oli vieraspeli Marokossa, ja siinä kärsitty 0-3 -tappio teki kuitenkin Gabonin kisahaaveista selvän.

Nyt julkisuuteen on tullut tietoja, joiden mukaan Gabon joutui valmistautumaan otteluun varsin hämärissä olosuhteissa. Joukkueen maineikas espanjalaisvalmentaja José Antonio Camacho kertoo peliä edeltäneistä tapahtumista erittäin mielenkiintoisia yksityiskohtia ja vihjaa marokkolaisten sabotoineen vieraidensa valmistautumista. Jopa puolet Gabonin pelaajista kärsi ripulista pelipäivänä.

– Meillä oli kaksi vaikeaa ottelua. Niistä toinen oli Norsunluurannikossa, ja sen me voitimme. Toinen oli Marokossa, siellä tapahtui erikoisia asioita, Camacho kertoi Cadena SER:in El Largueron haastattelussa.

– Puolella joukkueesta oli koko päivän jatkunut ripuli ja vatsavaivoja. Meidän piti mennä syömään ravintolaan hotellin ulkopuolella yhdeltä iltapäivällä. Jouduimme aterioimaan viideltä pienessä huoneessa, piilossa. Kun tällaisia asioita tapahtuu ennen tärkeää ottelua…

Camacho on valmentanut Gabonia vasta viime vuoden joulukuusta, mutta Gabonin pelaajilla oli Marokosta ikäviä muistoja jo aiemmasta Afrikan mestaruusturnauksesta.

– Pelaajat olivat epäluuloisia ja sanoivat, että meidän pitää olla varovaisia. Täällä voi aina sattua jotain ennen tärkeitä otteluita.

Joukkue epäilee ruokamyrkytyksen aiheuttajaksi Gabonin joukkueen hotellissa tarjottua appelsiinimehua.

– On outoa, että vielä nykyaikanakin tällaista tapahtuu. Vietin itsekin koko aamun vessassa. Pelaajat, jotka eivät juoneet appelsiinimehua olivat kunnossa, mutta sitä juoneet eivät. Minä itse join vain pienen hörpyn. Se mitä tapahtui, on todella kummallista, Camacho kertoo.

– Pelaajat olivat jo varoittaneet minua syömästä hotellin ruokaa. Jotkut pelaajista eivät koskeneet siihen, vaan tilasivat ruokaa hotellin ulkopuolelta. Se on karu totuus.

Camacho itse pelasi lähes 600 ottelua Real Madridin paidassa ja voitti yhdeksän La Liga -mestaruutta. A-maaotteluita hänelle tilastoitiin 81. Hän on myös valmentanut sekä Real Madridia että Espanjan maajoukkuetta, sekä muun muassa Benficaa. Marokon paremmuutta kentällä hän ei halua kiistää.

– Pelillisesti Marokko oli paljon parempi. En tiedä, montako avauskokoonpanon miestä menetimme, koska he ravasivat vessassa. Olimme voimattomia ja kehomme uupuneita. Koko valmennusjohto oli vuoteenomana, ja minä olin meistä parhaissa voimissa.

– En silti aio itkeä, että menetimme mahdollisuuden MM-kisoihin. Marokko oli paljon parempi, mutta jotain outoa täällä tapahtui.

Camacho puhui aiheesta jo lehdistötilaisuudessa, mutta kunnolla ääntä epäselvyydet saivat vasta, kun Aubameyang avasi suunsa sosiaalisessa mediassa.

AUBA⚡️

@Auba
Moitié de l'équipe + le staff mal de ventre incroyable le jour du match 🤔🤔🤔😆😂 ah non c'est fort 😤quel sacré jus d'orange 🍹ce matin🙈

62-vuotias Camacho lisää, että ruokamyrkytys ei suinkaan ollut ainoa ottelua edeltänyt häiriötekijä.

– On toinenkin pieni yksityiskohta, enkä tiedä, ketä voin siitä syyttää. Pelasimme Casablancassa, ja kun saavuimme, treeneihimme ei annettu palloja, joilla pelaisimme. Ei, vaikka pyysimme niitä. Ei tällaista tapahdu ammattijalkapalloilussa.

Marokko johtaa karsintalohkoaan pisteen erolla ennen Norsunluurannikkoa. Maat ratkaisevat MM-kisapaikan kohtalon marraskuussa Norsunluurannikossa pelattavassa keskinäisessä ottelussaan.

Lähde: AS